Daugavpils skolēni piedalīsies valsts mēroga informātikas olimpiādē

foto:lat.gorod.lv
foto:lat.gorod.lv

Ceturtdien, 7.februārī, Daugavpils universitātē notiks 26.Latvijas informātikas (programmēšanas) olimpiāde, ko organizē Valsts Izglītības Satura centra (VISC) sadarbībā ar Daugavpils Universitāti.

Tā ir vienīgā olimpiāde Latvijas mērogā, kuras valsts posma sacensības tiek rīkotas ārpus Rīgas. Pērn tā notika Jelgavā, bet iepriekšējos gados – Cēsīs, Rēzeknē un Ventspilī.

Olimpiādei ir trīs posmi – skolas, novada/pilsētas un valsts. Sacensības notiek divās vecuma grupās – jaunākajā (8.-10.klašu skolēni) un vecākajā (11.-12.klašu skolēni). Sešus olimpiādes uzdevumus, kurus tās dalībnieki izpildīs divu dienu laikā, sagatavojuši Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta pētnieki.

Šī gada olimpiādē piedalās 80 skolēni no visas Latvijas, kuru vidū ir 11 Daugavpils skolēni no 13. un 15.vidusskolas, kā arī Krievu vidusskolas-liceja.

Olimpiādes galvenie mērķi ir ne tikai paplašināt un padziļināt izglītojamo zināšanas informātikā, radīt papildus stimulus informātikas apguvei, aktivizēt ārpusstundu darbu, bet arī atlasīt Latvijas valsts vienības kandidātus dalībai starptautiskajās sacensībās.

Zināšanu svētku sākums paredzēts plkst.10:00 DU jaunā korpusa 115.auditorijā (Parādes ielā 1). Pasākuma dalībniekus uzrunās augstskolas rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, LU Informātikas un matemātikas institūta pētnieks Mārtiņš Opmanis un VISC pārstāve Agnese Mīļā. Uzvarētāju apbalvošana notiks 8.februārī plkst.16:30.


Написать комментарий