Lielbritānijā atbalsta viendzimuma laulības

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Sekojot Francijas pieredzei Lielbritānijā arī vēlas legalizēt viendzimuma laulības, ziņo portāls www.ng.ru. Viendzimuma laulību legalizēšana ir Deivida Kamerona iniciatīva, viņu atbalsta opozīcija, un tajā pašā laikā kritizē konservatīvā partija.

Šāda likuma pieņemšana apgrūtinās bērnu adoptēšanu no valstīm, kur viendzimuma laulības ir aizliegtas, piemēram, Krievija.
Otrdien Kopienu palātā otrajā lasījumā atbalstīja šo likumprojektu un tas paredz viendzimuma laulību legalizāciju Anglijā un Velsā. 400 deputāti nobalsoja par, bet 175 – pret. Šeit iet runa par viendzimuma laulību legalizēšanu, jo līdz šim Lielbritānijā bija atzītas partnerattiecības starp viena dzimuma pārstāvjiem. Juridiski personām, kuras ir partnerattiecībās ir tādas pašas tiesības kā personām, kuras ir laulātas.

Pret šī likuma pieņemšanu uzstājas konservatoru partija un anglikāņu baznīca. Likumprojekta izskatīšanu ierosināja premjerministrs Deivids Kamerons. Liberāldemokrātiskā partija uzstājās par viendzimuma laulību legalizēšanu. Eksperti uzskata, ka Kamerons tādā veidā grib pievērst vēlētāju uzmanību un parādīt, ka viņš aktīvi darbojas, rīkojot referendumu 2015.gadā par Lielbritānijas izstāšanos no ES sastāva, ierosinot viendzimuma laulību legalizēšanu. Vadošie politiķi uzskata, ka, atzīstot viendzimuma laulības, tiek aizsargātas homoseksuāļu tiesības.

2.februārī viendzimuma laulības bija legalizētas Francijā. Viendzimuma laulības jau ir legalizētas Nīderlandē, Beļģijā, Spānijā, Kanādā, DAR, Norvēģijā, Zviedrijā, Portugālē, Islandē, Argentīnā un Dānijā.

Viendzimuma laulību atzīšana sarežģīs bērnu adoptēšanu no valstīm, kur viendzimuma laulības ir neatzītas. Tā Konstantīns Dolgovs atzīmēja, ka viendzimuma laulību atzīšana Francijā un Lielbritānijā ierobežos šo valstu pilsoņu tiesības adoptēt bērnus no Krievijas.


Написать комментарий