“Simtlatnieku” palīdzība daudz vairāk nepieciešama Daugavpils skolās un bērnudārzos, nevis uz ielām 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gada sākumā Daugavpilī bija nodarbināti 333 tā saucamie „simtlatnieki”, portālam Gorod.lv paziņoja projekta „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi” koordinatore Skaidrīte Karpeikina.

Projektā iesaistīto cilvēku lielākā daļa ir nodarbināta Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē, kā arī Komunālās saimniecības pārvaldē, Sporta pārvaldē un Sociālo lietu pārvaldē.

125 cilvēki ir nodarbināti Daugavpils skolās un bērnudārzos, sakarā ar ko bezdarbnieki noformē sanitārās grāmatiņas un iziet medicīnisko apskati. Mācību iestādēs „simtlatnieki” nodarbojas ar teritoriju labiekārtošanu, strādā virtuvē, kur viņu palīdzība esot ļoti nepieciešama sakarā ar pašvaldības pieņemto lēmumu par jaunāko klašu skolēnu nodrošināšanu ar bezmaksas pusdienām.

Atšķirībā no Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes, kura lūdz pēc iespējas lielāku palīgu skaitu, Komunālās saimniecības pārvalde pagaidām pieprasījusi tikai 55 cilvēkus. S.Karpeikina paziņoja, ka nosacīti neliels iesaistīto bezdarbnieku skaits saistīts ar to, ka Komunālās saimniecības pārvaldē trūkst inventāra, kuru varētu izsniegt papildu darbiniekiem.

Runājot par bezdarbnieku kontingentu, projekta koordinatore pastāstīja, ka „simtlatnieku” lielāka daļa ir vecāka gadu gājuma cilvēki, kuru vidū ir daudz vīriešu. Projektā, kurā ik mēnesi var nopelnīt 100 latus, piedalās arī jaunās māmiņas un jaunieši, kuriem noteikta invaliditāte.

S.Karpeikina paziņoja, ka gada beigās „simtlatnieku” skaits Daugavpilī varētu pieaugt. Tiek plānots, ka programma tiks realizēta visa gada garumā un nākamā gada 6 mēnešos.


Написать комментарий

"Darba praktizēšana ar stipendiju pašvaldībās" ir ļoti neglīta un bezkaunīga valdības rīcība. Šīs programmas dēļ visnabadzīgākie kļuva vel nabadzīgāki. Kamēr ierēdņi saņēma lielās algas un biezie vienā ēdienreizē caur kuņgi "Vincentā" izlaida 80Ls, tikmēr simtlatniekiem vajadzēja šos 80Ls nopelnīt, strādājot smagu darbu. Vai tas ir godīgi? Ēdušais neēdušo nesapratīs!!!
Ar skaudību, Skolnieciņš #Skolnieciņš
#SimtlatniekuProgramma #Simtlatnieki #Skauģi