KNAB uzsāk kriminālprocesu par iespējamu Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par iespējamo Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar Daugavpils domes kapitālsabiedrības „Daugavpils siltumtīkli” īstenotajiem projektiem.

Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, kriminālprocesa ietvaros ir veiktas daudzas neatliekamas procesuālās darbības. KNAB darbinieki veica 26 kratīšanas vairākās vietās, tai skaitā Daugavpils pašvaldības amatpersonu darbavietās. Aizturētas sešas personas, no tām – divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas.

KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka kukulis ne mazāk kā 120 000 eiro apmērā tika nodots par pašvaldības amatpersonu pieņemtajiem labvēlīgajiem lēmumiem kāda komersanta interesēs. Pēc kukuļa nodošanas kukuļošanā iesaistītās personas 1.februārī tika aizturētas.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai KNAB izmeklētājs atzītu abas Daugavpils pašvaldības amatpersonas par aizdomās turētajām kukuļņemšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, savukārt divus uzņēmējus – kukuļdošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā, bet vēl divus uzņēmējus – kukuļošanas starpniecībā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā.

2013.gada 3.februārī ar tiesas lēmumu drošības līdzeklis apcietinājums piemērots diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai, vēl trim personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā otrai Daugavpils pašvaldības amatpersonai – arī aizliegums pildīt savus amata pienākumus. Par amatpersonām piemērotajiem drošības līdzekļiem ir paziņots Daugavpils domes vadībai.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Написать комментарий