Prezidents Bērziņš: Starpnacionālo attiecību problēmu laiks ir pagājis

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Latvijas valsts ir visas mūsu sabiedrības vienojošā vērtība, ko īpaši skaidri apzinās jaunākās paaudzes cilvēki un starpnacionālo attiecību problēmu laiks ir pagājis. Tā intervijā mixnews.lv sacīja valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Mans uzskats ir, ka arī šis jautājums [piederīga atšķirīgām valodu kopienām] tiek mākslīgi pacelts, it sevišķi tagad, kad tuvojas pašvaldību vēlēšanas," teica Bērziņš. Vinš uzskata, ka "tas ir viens no dažu tādu grupu uzstādījumiem, uz kuriem tās grib balstīt savu politisko darbību."

Visai sabiedrībai kopīgā un vienojošā vērtība ir Latvijas valsts, pauda prezidents, uzsverot, ka "vienojošais, kā kādēļ esam šeit, ir Latvija, Latvijas valsts. Tas ir pamats."

Īpaši skaidri šo atziņu Bērziņš izjutis, tiekoties mazākumtautību komisijā ar dažādu mazākumtautību pārstāvjiem. "Uzņemos droši apgalvot, ka šī situācija Latvijā risinās pozitīvā virzienā. Jaunatnei ir citi mērķi, un izejas punkts viņiem ir Latvija - mājas zeme, kā izejas punkts pasaulē," teica Bērziņš.

Prezidents pauda patīkamu pārsteigumu par citu tautību jauniešu labajām valsts valodas zināšanām. "Tiekoties ar jauniešiem, viņu latviešu valoda ir tik tīra, ka man rodas jautājums, kā viņi tādu ir dabūjuši. Viņi iet daudz, daudz tālak," dalījās Bērziņš, vēlreiz uzsverot, ka nacionālās spriedzes laiks ir pagājis.

"Jaunatne domā daudz, daudz plašāk, viss šis uzstādījums ir palicis vecmodīgs," piebilda Bērziņš.


Написать комментарий