Soli pa solim Rēzekne tuvojas izvirzītajiem mērķiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs tikās ar Krievijas Federācijas kultūras ministra vietnieci Allu Manilovu, lai izrunātu iespējamās sadarbības iespējas starp Rēzekni un Krieviju kultūras un tūrisma jomā, informē Rēzeknes portāls. 

Tikšanās laikā Aleksandrs Bartaševičs un Alla Manilova apsprieda jautājumus, kuri skar tūrismu Rēzeknē, tā vājās un stiprās puses. „Augustā sākumā mēs plānojam īsfilmu festivālu Latgales vēstniecībā GORS, uz kuru tiks aicināti dalībnieki no Baltijas jūras reģiona (11 valstis). Tā kā šogad par visām Baltijas jūras reģiona valstu padomes aktivitātēm atbild Krievija, ir loģiski, ka mēs apspriežam festivāla iespējas ar Krievijas Federācijas kultūras ministra vietnieci. Mūsu idejas tika uzņemtas ļoti pozitīvi, kā arī tika izteikts atbalsts šo ideju īstenošanai. Turpmāk mēs turpināsim aktīvi strādāt ar ministrijām un ierēdņiem gan finansēšanas, gan arī informēšanas jautājumos. Ceram, ka kinofestivāls kļūs par labu tradīciju un pie mums Rēzeknē norisināsies regulāri,” stāsta Aleksandrs Bartaševičs.

Apspriežot tūrisma iespējas, tika akcentēts, ka veiksmes ķīla ir reģionālā sadarbība. Tomēr svarīgi, lai par sadarbības iniciatoriem kļūtu arī reģioni, tajā skaitā arī Latgale un Pleskavas apgabals. „Sakarā ar to, ka mēs pakāpeniski virzāmies pie izvirzītā mērķa padarīt Rēzekni par tūrisma pilsētu, mēs esam ļoti ieinteresēti šajā sadarbībā un noteikti attīstīsim to arī turpmāk,” atzīmēja Rēzeknes mērs.


Написать комментарий