Kiprā nošauts jaunietis no Latvijas

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Kiprā nogalināts Latvijas pilsonis, kurš turp bija devies lai no sava bijušā darba devēja atgūtu 1500 eiro (aptuveni 1044 LVL) parādu un, iespējams, turpinātu darba gaitas.

Jaunais cilēks no Latcijas uz Kipru bija devies 26. janvārī, bet 6.februārī radinieki saņēma ziņu, ka viņš atrasts mežā miris, nogalināts ar šāvienu galvā. Par to intervijā Radio Baltkom pastāstīja viņa māte.

"Blakus līķim atrada pistoli, kura it kā pieder viņa bijušajam darbadevējam, tomēr krimināllieta nav ierosināta. Es pieprasīju fotogrāfijas, bet tās tā arī nav atsūtītas. Ir tikai viens dokuments [izziņa par nāves iestāšanos]. Sazvanīju morgu, bet tur man pateica, ka neko neuzsāks, līdz nesaņems uzdevumu no Grieķijas vēstniecības, kuras pārziņā ir Latvijas jautājumi," atklāja nelaiķa māte.

Nelaimīgā māte pēc palīdzības vērsusies Grieķijas vēstniecībā Latvijā, taču viņai tur neesot varējuši palīdzēt, skaidrojot, ka ar šādiem jautājumiem nodarbojas Stokholmā.

"Bet lai atpazītu ķermeni, man ir jābrauc uz vienu pilsētu, pēc tam ar policistiem uz citu, Un tas viss - bez tulka. Mani tur pat nevar sagaidīt vēstniecības pārstāvji," viņa piebilda.

Pēc mirušā mātes teiktā, Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM) nelaiķa radiem ieteikts šo situāciju risināt pašu spēkiem. Pašlaik radi meklē materiālu atbalstu, lai nogādātu nogalinātā puiša ķermeni dzimtenē.


Написать комментарий