Arī šogad Daugavpilī netiks akcentēta noteiktu sporta veidu attīstība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka arī šogad Sporta pārvalde plāno atbalstīt visus sporta veidus, neakcentējot uzmanību uz kāda noteikta sporta veida.

Kāda sporta veida uzskatīšana par prioritāro esot subjektīva, katram sporta veidam ir sava specifika un savi līdzjutēji, atzīmēja A.Isakovs. Protams, Daugavpilij nav jāatpaliek no tā, kas notiek pasaulē, jāseko, kas attīstās, tomēr jāsaprot, ka, attīstot jaunus virzienus un mākslīgi veicinot to attīstību, var aizmirst par tiem sporta veidiem, kuri sen radušies, uzskata A.Isakovs.

Kā zināms, lai attīstītu jebkuru sporta viedu, nepieciešami 3 komponenti: cilvēkresursi, infrastruktūra un finanses, šo faktoru mijiedarbība nosaka sporta veida attīstību. Pēc Sporta pārvaldes vadītāja domām, šajā situācijā jāatrod zelta vidusceļš un jācenšas sniegt atbalstu tiem sporta veidiem, kuri esošajos apstākļos var attīstīties.

A.Isakovs pastāstīja, ka Daugavpilī nesen mēģināja attīstīt florbolu: bija ar to saistītā ažiotāža, sacensības, rezultāti. Mūsu sportisti iekļuva augstākajā līgā, bet treneru un finanšu trūkuma dēļ bija spiesti atteikties no dalības tajā. Rezultātā šajā sporta veidā bija ieguldīti līdzekļi un pieliktas zināmas pūles, bet tā turpmākā attīstība nenotika.

Pašlaik Bērnu un jauniešu sporta skolas sarakstā ir 16 olimpiskie sporta veidi, kuri saņem finansējumu no pilsētas budžeta. Pilsētā darbojas arī 20 klubi, kuriem tāpat tiek piešķirtas dotācijas no pilsētas budžeta. Pagaidām netiek plānots palielināt sporta skolas sarakstā esošo sporta veidu skaitu.  


Написать комментарий