Noskaidroti «Dricānu kausa» florbolā ieguvēji

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

9. un 10.februārī Dricānu vidusskolas sporta zālē pulcējās sportisti no 14 komandām, lai savstarpējās spēlēs noskaidrotu „Dricānu kausa” florbolā ieguvējus, informē Rēzeknes novada portāls.

Ņemot vērā lielo komandu skaitu, spēles notika vairākās apakšgrupās. Labākie no priekšsacīkstēm, 10.februārī cīnījās par „Dricānu kausu”, savukārt pārējās komandas savā starpā spēlēja par „Mazo Dricānu kausu” jeb „Cerību kausu”. Uzspēlēt florbolu bija sabraukušas komandas ne vien no vairākiem Rēzeknes novada pagastiem, bet arī Rēzeknes un Dagdas pilsētām. Visvairāk – trīs komandas – bija izveidojuši mājinieki dricānieši, no kurām „Dricāni 2” spēlēja par lielo kausu, savukārt „Dricāni 3” un „Dricāni 1” piedalījās mazā kausa izcīņā. Jāatzīmē, ka Dricānu pirmā komanda bija arī parūpējusies par spēļu lielāko pārsteigumu, jo 4.-6.klašu skolnieku veidotā komanda, skaļu ovāciju pavadīti, varonīgā cīņā ar 2:0 pieveica Kantinieku pieaugušo vīru komandu un mazajā kausā ieguva 5.vietu. Šķiet, ka savas mājas sienas palīdz ne vien lielajā hokejā, bet arī „Dricānu kausā” florbolā.

Kopvērtējumā „Mazo Dricānu kausu” izcīnīja Bērzgales komanda, 2.vieta – komandai „Dricāni 3” un 3.vieta Strūžānu komandai. Savukārt lielajā „Dricānu kausā” līdzvērtīgās spēles 3.vietu izcīnīja Kaunatas pirmā komanda, 2.vietā – komanda „Čebureki”, savukārt 1.vieta un „Dricānu kauss” komandai „ASILA”. Par labāko spēlētāju organizatori atzina M. Terehovu no „ASILAS”.

Rēzeknes novada sporta dzīves kalendārā nākamā florbolistu tikšanās paredzēta vien decembrī, kad notiks Rēzeknes novada čempionāts, taču, ņemot vērā lielo interesi, novada sporta organizatori sola rast iespēju florbolistu komandām tikties biežāk: „Jau Dricānu kausa laikā spēlētāji nāca un interesējās, kad būs nākamās spēles. Šobrīd ir ideja veidot nelielus turnīrus, uz kuriem aicināt vairākas sastāvu ziņā līdzīgas komandas, lai sportistiem būtu iespēja biežāk uzspēlēt un arī mācīties no citiem spēlētājiem.

Pagaidām vēl meklējam visiem ērtāko veidu, lai spēles notiktu, taču, kamēr būs florbolistu interese, mēģināsim rast arī piedāvājumu,” atklāja novada sporta speciālists Igors Derjagins.


Написать комментарий