Daugavpils jauniešiem ir iespēja virtuāli iepazīt savu nākotnes profesiju

foto: profesijupasaule.lv
foto: profesijupasaule.lv

Kā zināms, profesijas izvēle ir ļoti atbildīgs solis, kas prasa nopietnu pieeju. Izvēloties profesiju, tiek ņemti vērā dažādi faktori: gan tas, cik profesija ir prestiža, gan atalgojums un darba apstākļi.

Latgales Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Vaivare paziņoja, ka ar mērķi palīdzēt jauniešiem izvēlēties savu nākotnes profesiju viņiem tiek dota iespēja doties pastaigā pa virtuālo „Profesiju Pasauli”. Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) izstrādājusi maršrutu, kas palīdz jauniešiem iepazīt profesiju dažādību, aplūkojot gandrīz 50 dažādu nozaru speciālistu darba ikdienu un izaicinājumus.

„Profesiju Pasaulē” interesenti šobrīd var viesoties ēdināšanas, elektronikas, informācijas tehnoloģiju un kokapstrādes uzņēmumos, vadības un administrācijas sfērā strādājošajās organizācijās utt. Minētā informācija atrodama interneta vietnē www.profesijupasaule.lv. Ieskatu darba ikdienā sniedz intervijas ar profesiju pārstāvjiem un fotoreportāžas par speciālistu darba gaitām.

Ja kāda profesija ir ieinteresējusi, īpašā sadaļā var izpētīt amatu aprakstus un izglītības iestāžu sarakstu, kur konkrēto profesiju iespējams apgūt.

Profesiju Pasauli” ir iespējams izmantot arī potenciāliem studentiem, vecākiem, skolotājiem, lai paplašinātu skolēnu priekšstatus par profesiju daudzveidību un radītu skolēnos interesi un vēlmi padziļināti pētīt darba tirgu un savas personīgās karjeras iespējas.


Написать комментарий