Premjers satiksmes ministra amatam uzrunājis arī valsts sekretāru Matīsu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Premjers Valdis Dombrovskis satiksmes ministra amatam ir uzrunājis vairākus pretendentus, arī ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu, biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja Matīss.

"Uzrunāti ir vairāki kandidāti, tai skaitā arī es," apliecināja Matīss, gan norādot - ja izkristalizēsies, ka viņš paliks vienīgais pretendents, tad vēl būšot jāvērtē un jādomā, vai amatu pieņemt.

Uz jautājumu, no kādiem faktoriem būs atkarīgs lēmums, Matīss norāda, ka ir daudz faktoru, kurus viņš izvērtēs. "Kā zināt, es neesmu politiķis un nekad nevienā politiskā partijā neesmu bijis, līdz ar to ir jāskatās, kāda ir politiskā reakcija, kāda ir nozares reakcija, un tikai tad var pieņemt kādu lēmumu," uzsvēra valsts sekretārs.

Viņš uzskata, ka jaunajam ministram, pirmkārt, ir jāpabeidz uzsāktās lietas, bet galvenais un svarīgākais uzdevums, ņemot vērā, ka ir apstiprināta jaunā finanšu perspektīva, ir jānodrošina, lai finansējums pēc iespējas ātrāk nonāktu transporta nozarē.

"Ir jāsagatavo un jānodrošina visas infrastruktūras jaunās programmas, tāpat jārisina autoceļu jautājums, un daudzas citas lietas, kas saistītas ar ES jauno finansējuma plānošanas periodu," skaidroja valsts sekretārs. Par to, kad varētu noslēgties uzrunāto ministra posteņa kandidātu izvērtēšana, Matīsam informācijas nav, un tas esot jājautā premjeram.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) skaidrojis, ka satiksmes ministra kandidāti tiekot vērtēti, un publiski viņu vārdus varētu atklāt tad, kad viņi tam piekristu, kā arī pēc provizoriskām konsultācijām ar koalīcijas partneriem.

Premjers arī norādīja, ka ir uzrunājis "pietiekami daudz kandidātu" un, iespējams, nosaukt pretendentus uz satiksmes ministra amatu varētu nākamnedēļ.

Kā vēstīts, iepriekš kā potenciālais jaunais satiksmes ministra kandidāts tika minēts arī ministra padomnieks Kaspars Ozoliņš, kurš drīz pēc tam kļuva par jauno VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) viceprezidentu. Ozoliņš "Nozare.lv" neatklāja, vai būtu gatavs ieņemt satiksmes ministra posteni.

Kā ziņots, satiksmes ministrs Aivis Ronis pirms mēneša paziņoja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā. Ronis turpinās strādāt līdz 1.martam.


Написать комментарий