Kustības “Femen” dalībnieces sodīs

foto: femen.org
foto: femen.org

Nesen pret grupu „Femen” bija uzsākts kriminālprocess, ziņo portāls wlna.info. Francijas policija izmeklē lietu, kurā ir iesaistītas „Femen” dalībnieces.

Sievietes no šīs grupas veica protestu, paužot savu sajūsmu par Romas katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI negaidīto lēmumu atkāpties no augstā amata. Francijas policija sāka aktīvi izmeklēt šo lietu. Aktīvistes otrdien atkailinājās Parīzes Dievmātes katedrālē. Nesen bija izsauktas septiņas jaunietes, kuras tiek turētas aizdomās par veikto protesta akciju. Viena no jaunietēm ir Ukrainas valsts pilsone, pārējās ir Francijas valsts pilsones.

Tas ir pirmais kriminālprocess, kurš uzsākts pret „Femen” kustību. Jaunietes var sodīt ar brīvības atņemšanu, Francijas krimināllikuma sankcijas par šo noziedzīgu nodarījumu paredz naudas sodu līdz 15 tūkstošiem eiro vai brīvības atņemšanas sodu. Francijas valdība atzīmē, ka var piemērot arī stingrākas sankcijas. „Femen” aktīvistes nepiekrīt izvirzītajai apsūdzībai un izvirzīja domu, ka uzstāties topless ir sievietes tiesību neatņemamā daļa. Agrāk Francijas valdība atbalstīja tāda veida protestus, bet pašlaik jaunietes ir pārkāpušas robežu. Francijā pat bija demonstrēta dokumentālā filma par „Femen” kustības darbiem. 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий