Grebenščikovs: “Akvarium” pārtrauks darbību

foto: pravmir.ru
foto: pravmir.ru

Grupa "Akvarium" pārtrauc savu darbību, radiostacijas "Eho Peterburga" ēterā paziņoja tās līderis Boriss Grebeščikovs, ziņo Krievijas prese.

"Mūsu lielā tūre, kura ilga 23 gadus, ir beigusies. Mēs spēlējām divdesmit trīs gadus bez pārtaukuma. Viss. Pietiek. Mēs bijām pārāk pieejami 23 gadus," paziņoja Greneščikovs.

Viņš precizēja, ka grupa beidz pastāvēt mediju telpā, bet pats Grebenščikovs arī turpmāk plāno nodarboties ar mūziku. Pēc mūziķa teiktā, viņš plāno vēl nospēlēt dažus koncertus pavasarī un vasarā, un pēc tam "dosies partizānos".

"Man ļoti patīk ideja, ka no manis paliks tikai balss. Mani neviens neredzēs. Neviens nezinās, kur esmu," teica mūziķis.

Pirmdien internetā tiks publicēts viens no pēdējiem "Akvarium"” studijas darbiem: dziesma "Havai meņa, havai". Kā paskaidroja Greneščikovs, tā ir briesmīga dziesma, kuru neviens nav dzirdējis kopš 1980.gada.

Šo dziesmu "Akvarium" izpildīja festivālā "Pavasara ritmi", kas notika Tbilisi 1980.gadā. Pēc uzstāšanās Grebenščikovs tika padzīts no komjaunatnes un darba, bet dziesmu kopš tā reizes nav dziedāta.

2012.gadā "Akvarium" svinēja 40.jubileju – pati grupa to sauca par "4000 gadi".


Написать комментарий