SM maina viedokli un nepiekrīt Pūces rotācijai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Satiksmes ministrija (SM) ir pārdomājusi un vairs nevēlas līdzšinējā Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra Jura Pūces pārcelšanai darbam šajā ministrijā, otrdien Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Viņš sacīja, ka vēl pagājušajā nedēļā tieši SM rakstījusi, ka vēlas Pūci savās rindās, taču šīs nedēļas sākumā saņemta jauna vēstule, kurā SM norādījusi, ka tad, ja pats Pūce brīvprātīgi nepiekrīt rotācijai, tad to nevēlas arī SM.

Savukārt Pūce uzsvēra, ka Pavļutam ir tiesības ierosināt rotāciju, taču šis lēmums ir jāpamato un šāda objektīva pamatojuma ministra lēmumam neesot bijis.

Jau vēstīts, ka Pūce visticamāk pametīs civildienestu, ja valdība lems par viņa pārcelšanu SM valsts sekretāra vietnieka amatā Eiropas Savienības un nozaru jautājumos.

Atbilstoši Valsts civildienesta likumā noteiktajai procedūrai satiksmes ministrs Anrijs Matīss un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts priekšlikumu par EM valsts sekretāra pārcelšanu apsprieduši ar Pūci, kurš šim priekšlikumam nav piekritis.

EM ir sagatavojusi nepieciešamos dokumentus, lai Ministru kabinets par šīm izmaiņām varētu lemt nākamnedēļ 19.marta sēdē. Savukārt jauno EM valsts sekretāru sākotnēji plānots izraudzīties no publiskajā sektorā strādājošo vidus, bet nepieciešamības gadījumā tiks izsludināts atklāts konkurss.


Написать комментарий