Depardjē atteicās dzīvot Krievijā

foto: delfi.ua
foto: delfi.ua

Slavenais franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš nesen pieņēma Krievijas Federācijas pilsonību apgalvoja, ka mīl Krieviju un Franciju, toties dzīvos Beļģijā, ziņo portāls mignews.com.ua.

Par to aktieris paziņoja vienā no raidījumiem, šo raidījumu jau translēja Beļģijā un Francijā.

„Francijā ir skumīgi, valsts ir inerta, pilsoņi ir neviennozīmīgā situācijā, bet valdībai nav pieredzes šīs situācijas risināšanai,” paskaidroja aktieris. Depardjē atzīmēja, ka dvēselē vienmēr paliks francūzis un mīlēs savu valsti. Pēc dzīvošanas Krievijā viņš sāka labāk saprast Krievijas un Čečenijas iedzīvotājus.

Depardjē pastāstīja, ka dzīvos nelielā Beļģijas pilsētā netālu no Francijas robežas. Tur atrodas ātrgaitas vilciena dzelzceļš un ātrā laikā var aizbraukt līdz Parīzei.

Aktieris nenoliedz, ka viņa izbraukšana no valsts ir saistīta ar Francijas nodokļu politiku. Pacietība beidzās, kad prezidents Fransuā Olands nolēma paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi līdz 70% tiem iedzīvotājiem, kuru ienākumi sastāda vienu miljonu eiro gadā. Depardjē noskaidroja, ka pa 45 gadiem aktieris valsts budžetā iemaksāja 145 miljonus eiro nodokļu, tāpēc nav godīgi viņu apvainot un izsmiet.


Написать комментарий