Viņķele par arodbiedrības LABA protesta akciju pie Labklājības ministrijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Labklājības ministre Ilze Viņķele pauž neizpratni par arodbiedrības LABA izvēlēto komunikācijas stratēģiju, ministriju neinformējot par plānoto protesta akciju un atgādina, ka nekad nav izvairījusies no tikšanās ar arodbiedrībām, informē Labklājības ministrijas portāls.

Diemžēl uz sarunām protesta akcijas laikā neviena no Labklājības ministrijas atbildīgajām amatpersonām nevar ierasties, jo LABA ministriju par to netika informējusi, arī medijos informācija parādījās tikai naktī uz otrdienu. Ministrijas vadība savu notikumu kalendāru plāno laicīgi un šajā laikā atrodas darba tikšanās citviet.

Ministre uzsver, ka nevardarbīgas protesta akcijas ir vārda brīvības instruments un atgādina, ka nekad nav izvairījusies tikties ar arodbiedrībām - gan Liepājas Metalurga darbiniekiem, gan Kultūras darbinieku arodbiedrību, gan Latvijas veselības un sociālās aprūpes arodbiedrību u.c.

„Iespējams, arodbiedrība LABA baidās veidot konstruktīvu sarunu, ja izvēlas par plānoto piketu informēt medijus tikai iepriekšējā naktī, nemaz nerunājot par ministrijas brīdināšanu, lai tā to varētu iekļaut savā darba kārtībā. Neskatoties uz to, ka februāra beigās analītiskās žurnālistikas raidījums De Facto atklāja arodbiedrības LABA finansētāju - pašvaldības uzņēmumu „Rīgas Satiksmi", kura budžetu veido visu rīdzinieku nodokļi un norādīja LABA saistību ar partiju „Saskaņas Centrs", bet žurnālists Māris Zanders dienu pirms piketa aicinājis šim notikumam pievērst pastiprinātu KNAB uzmanību, es būtu gatava sarunai ar šo arodbiedrību. Tagad viss, ko LABA panākusi - bloķētu satiksmi uz vienas no Rīgas centrālajām ielām divu stundu garumā. Jāsecina, ka tā baidījusies no mūsu atbildēm un ar nodomu izvairījusies no sarunām ar ministrijas vadību, kura savu notikumu kalendāru plāno savlaicīgi un diemžēl šajā laikā atrodas darba tikšanās citviet."

Ministrija piektdien, 15. martā, saņēma vēstuli no arodbiedrības LABA, kurā pausta prasība nekavējoties uzsākt pensiju indeksāciju, atjaunot valsts līdzfinansējumu dzīvokļa pabalstam, turklāt no 20% palielināt uz 50%, kā arī sniegt atbalstu koalīcijā lēmuma par PVN samazināšanu siltumapgādei. Ministrija šobrīd gatavo oficiālu atbildes vēstuli, taču žurnālistiem, kuriem ir interese par sagatavoto atbildes projektu, lūdzu vērsties pie ministres padomnieces sabiedrisko attiecību jautājumos Marta Krivades.


Написать комментарий