Bebras balvas sadalītas

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

16.marta dienas asais vējš netraucēja 45 slēpotājiem Ilūkstes novada Bebrenes pagasta „Zeltlapās”cīnīties par SSK Bebra balvām 5km klasiskā un brīvā stila slēpojumos ar kopējo startu un kombinēto stafešu slēpojumā( 2x1,5km)x3 ar biatlona elementiem, informē Ilūkstes novada portāls.

Pieteikušo dalībnieku skaits bija vēl lielāks, tomēr kādu bija pievarējusi slimība, kāds nobijās no mazās vēja brīzītes, cits no konkurentiem. Dalībnieki bija gan vietējie, gan no Daugavpils, Rīgas, Aizkraukles, kuriem bija atšķirīgs trenētības līmenis, kas arī atspoguļojās rezultātos. Trase bija cieta, pāris vietās mazdrusciņ ledaina, kā arī vējš vietām bija aizpūtis  klasikas sliedi, kas arī sarežģīja slēpojumu.

Visātrāko laiku distancē brīvajā stilā 12:29 uzrādīja Dmitrijs Andrejevs.

Savukārt  aiz viņa finiša līniju šķērsoja Aleksandrs Zilis un Jānis Puida, kuri distanci veica klasiskajā solī. Protams, ka  brīvajā stilā slēpojošie, vairumā distanci veica ātrāk par klasiķiem, kas arī bija sagaidāms.

16 labāko rezultātu īpašnieki varēja piedalīties kombinētajās stafetēs, kurā 1. labākā rezultāta īpašnieks startēja vienā pārī ar 16. rezultāta īpašnieku, 2. ar 15. u.t.t.

Visātrākais solis distancē un, galvenais, precizitāte metienos mērķī palīdzēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru Ainim Kanaviņam un Edgaram Miglānam. 2.vietā Nikolajs Grigorjevs un Aleksejs Palčuns, bet 3.vietu izcīnīja Kaspars Pīnups pārī ar Konstantīnu Bogdanovu. Daudzie soda apļi liedza godalgoto vietu Jānim Puidam pārī ar Pēteri Kroiču. Savukārt Andim Puidam stafetes slēpojums norakstīja Swix nūju, kaut arī 1. posmā bija līderis, kas  pārī ar Ļubu Pavļukovu izcīnīja 6.vietu.

Pateicoties pasākuma atbalstītājiem  sacensību dalībnieki tika pie vērtīgām balvām. Balvas saņēma ne tikai godalgoto vietu ieguvēji, bet tika izlozētas  arī vērtīgas papildus balvas.

Šis datums bija arī zīmīgs ar to, ka SSK Bebra tā bija 22. Dzimšanas diena un kluba biedriem pārrunas un nākotnes plānu apspriešana ieilga. Tas gan netraucēja nākošajā dienā dažiem startēt sacensībās, savukārt citiem izslēpoties tur pat „Zeltlapās”.



Написать комментарий