Par pensionāru piekrāpšanu policija aizturējusi agrāk tiesātas personas

foto: diapazon.kz
foto: diapazon.kz

Pirms mēneša Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde brīdināja iedzīvotājus, ka telefonkrāpnieki ir atsākuši savus noziedzīgus darbus pret gados veciem cilvēkiem, izkrāpjot viņiem naudas līdzekļus, informē Valsts policija. 

Policija neskaitāmas reizes ziņojusi iedzīvotājiem par noziedznieku krāpšanas shēmu un brīdinājusi par piesardzību, taču neskatoties uz to gados veci cilvēki turpināja uzķerties uz noziedznieku krāpšanām saistībā ar ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iestatīts cietušās personas radinieks (dēls, mazdēls u.tml.).

Pēdējā laikā, t.i. no pērna gada decembra beigām un līdz šā gada martam, Latgalē reģistrēti vairāki krāpšanas gadījumi, saistībā ar ko ir uzsākti 13 kriminālprocesi. Pavisam no noziedznieku darbībām ir cietušas 14 personas visas cietušās ir gados vecas pensionāres, vecākā no tām dzimusi 1925.gadā. Pavisam šajā laika periodā no cietušajām sievietēm noziedznieki izkrāpuši vairākus tūkstošus latus un eiro, atsevišķos gadījumos arī juvelierizstrādājumus. Lielākā fiksētā naudas summa, kas izkrāpta pensionārei, 1800 lati.

Nepārtraukti policijas darbinieki veicinājuši šo noziegumu atklāšanu, realizējot operatīvus meklēšanas pasākumus un veicot visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības. Apjomīga darba rezultātā saistībā ar minētajām krāpšanām Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizvadītajā nedēļā Daugavpilī aizturējuši divas aizdomās turamās personas, 1982. un 1968.gadā dzimušus vairakkārt tiesātus vīriešus. Jaunākajam no tiem Daugavpils tiesa piemērojusi apcietinājumu, bet otrs agrāk tiesātais vīrietis pašlaik atrodas brīvībā, jo Rēzeknes tiesa atteica piemērot viņam drošības līdzekli apcietinājumu.

Kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana. 


Написать комментарий