Skolniece “Facebook” ieraksta: «Man šķiet, ka drīz miršu” un mirkli pēc tam nositas

foto: ekrānuzņēmums no thedailymail.co.uk
foto: ekrānuzņēmums no thedailymail.co.uk

„Man liekas, ka es drīz miršu,” sociālajā tīklā „Facebook” meitene ierakstīja savas spontānās nojautas. Un patiesi – brīdi vēlāk 14 gadus vecā skolniece avarēja mašīnā, kuru vadīja piedzēries tēva draugs.

Nupat Lielbritānijā norisinājās tiesas prāva šī gadījuma sakarā. Tikai 14 gadus vecā Keilija faktiski bija paredzējusi pati savu nāvi. Viņa kompānijā vizinājās kopā ar tēva draugu. 

Kā izrādījās, draugs bija krietni iereibis un savu Renault Clio uz vientuļa ceļa vadīja Formula-1 cienīgā ātrumā. 

Atklājies, ka Keilija lūgusi mašīnu apturēt, viņa vēlējās izkāpt, taču piedzērušais tēva draugs tikai uzņēma ātrumu. Šajā brīdī Keilija „Facebook” lapā ierakstīja, ka, šķiet, tūlīt mirs un „I love you all”. 

Brīdī, kad vadītājs grasījies aizsmēķēt cigareti, vīrietis nenovaldīja mašīnu un tā avarēja. Keilija mira notikuma vietā, jo sēdēja aizmugurējā sēdeklī, un trieciens lidojumā bija liktenīgs. Mašīnā atradās vēl kāds bērns – 13 gadus vecs puika, kurš guva galvaskausa lūzumu, taču izdzīvoja. 

Ievainojumus guva arī pats autovadītājs, viņš tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņa asinīs konstatēja ārkārtīgi augstu alkohola līmeni. Vēlāk noskaidrojis, ka vīrietis bija dzēris aptuveni nedēļu, un avārijas dienā izdzēris lielu glāzi vīna, vēlāk – bārā kopā ar meitenes tēvu – arī 4 pintes alus un vairākas glāzes vodkas ar kolu. 

Dzērājšoferim piesprieda 6 gadus cietumā un vadītāja apliecības atņemšanu uz diviem gadiem. Viņš ļoti nožēlo notikušo. Tiesnesis nožēlai noticēja: „Drauga meitas nāve visu mūžu būs uz viņa sirdsapziņas,” izskanēja tiesā.


Написать комментарий