Ķīnas pirmā lēdija var kļūt populārāka par savu vīru

foto: izvestia.ru
foto: izvestia.ru

Pazīstamā ķīniešu dziedātāja Pena Lijuaņa internetā kļuvusi populārāka par savu vīru, Ķīnas komunistiskās partijas līderi un valsts prezidentu Sji Dziņpinu, tādēļ daudzi baidās, ka viņa varētu aizēnot savu dzīvesbiedru, raksta ārvalstu prese.

Gan starptautiskā, gan arī vietēja prese salīdzina Penu ar Karlu Bruni un Mišelu Obamu un paredz to, ka viņa varētu kļūt par jauno stila ikonu. Dzimtenē valsts pirmo lēdiju vienkārši dievina. "Kā gan var nemīlēt tādu sievieti un nebūt bezgalīgi laimīgam ar viņu," mikroblogu vietnē "Twitter" raksta kāds ķīnietis.

Pirmās lēdijas "galminieki" sapņo līdzināties viņai, bet vietējie internetveikali ir gatavi tiem palīdzēt; uzņēmīgie ķīnieši jau piedāvā mēteļus "kā Penai" par 60 eiro. Tiesa, pirmās lēdijas pielūdzējām ar vienu apģērba gabalu ir par maz. Interneta forumos tiek diskutēts par Lijuaņas aksesuāriem: visiem ļoti interesē, kādu dizaineru radītās kurpītes un somiņu viņa izvēlējās pirmajai ārvalstu vizītei pirmās lēdijas statusā.

Šī ažiotāža ir skaidrojama ar to, ka Pena Lijuaņa Ķīnā bija populārā arī pirms kļuva par pirmo lēdiju. Ķīnā popularitātes ziņā viņu var salīdzināt ar Allu Pugačovu. Lujuaņa ir populāra tautas dziesmu izpildītāja, viņai ir piešķirtas daudzas balvas.

Turklāt viņa ir viena no pirmajām dziedātājām, kas ir saņēmumi maģistra grādu specialitātē "tradicionālā mūzika". Tiesa, Ķīnā valdošā Komunistiskā partija uzskata, ka dziedāšana nav vispiemērotākā nodarbošanās valsts vadītāja sievai. Savukart vienkāršie iedzīvotāji domā tieši otrādi: šajā profesijā nav nekā nosodāma un lepojas ar talantīgo pirmo lēdiju.


Написать комментарий