Kiborgu apkarošanas kustība: Google Glass iznīcinās privātumu

foto: vmir.su
foto: vmir.su

Google paplašinātās realitātes briļļu un līdzīgu tehnoloģiju lietošana radīs pasauli, kurā privātums būs neiespējams, pavēstījusi Lielbritānijas aktīvistu grupa.

Aktīvistu grupa, kas sevi nodēvējusi par Kiborgu apturēšanas kustību, aicinājusi pieņemt noteiktus ierobežojumus šādu tehnoloģiju lietošanai, kā arī ieviest kārtību, kurā cilvēki tiek informēti, ka viņi, izmantojot, piemēram, Google Glass, tiek filmēti.

Pret Google Glass noskaņotie aktīvisti gan norāda, ka šādas ierīces pilnībā aizliegt gan neaicina, tomēr vēlas panākt to, ka tiek noteiktas zināmas sociālas un fiziskas šādu tehnoloģiju izmantošanas robežas, vēsta BBC.

Lai uzsāktu diskusijas par paplašinātās realitātes briļļu lietošanas morālajiem aspektiem, aktīvistu grupa sociālajos tīklos uzsākusi kampaņu. Grupa arī norāda, ka jau tūkstošiem cilvēku lejupielādējuši tās sagatavotos plakātus, kas brīdina no bezatbildīgas Google Glass lietošanas.

Grupa uzsver, ka nav noskaņota pret tehnoloģijām, bet vēlas, lai cilvēki saprastu, ka tās ir ievērojams kultūras spēks, kas izmaina sabiedrību.

«Sabiedrībai un demokrātijai ir svarīgi, lai cilvēki varētu dzīvot bez bažām par to, ka to darbības varētu tikt publiskotas vai pret viņiem uzsākta izmeklēšana,» teikts grupas izplatītajā manifestā.

Db.lv jau vēstīja, ka Google topošās paplašinātās realitātes brilles Google Glass izmantošana, vadot automašīnu, ASV varētu tikt aizliegta. Rietumvirdžīnijas štata likumdevēji izstrādājuši nepieciešamās izmaiņas likumdošanā, kas liegs autovadītājiem izmantot šādu tehnoloģiju.

Tikmēr kompānija Google norādījusi, ka ierīces izgatavošanai pieliek nopietnas pūles, un atzinusi, ka jaunas tehnoloģijas parasti rada jaunas problēmas.


Написать комментарий