Rēzeknes pilsētas dome atbalsta jaunus speciālistus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Korespondentam Gorod.lv Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs pastāstīja, ka jau ne pirmo gadu pilsētas valdība atbalsta jaunus speciālistus, kuru zināšanas un iemaņas ir nepieciešamas pilsētas attīstībai.

Viens no atbalsta veidiem ir izmaksātās stipendijas 256 latu vērtībā, kuras šogad saņems 9 speciālisti.

A.Bartaševičs paziņoja, ka astoņi no deviņiem stipendiātiem apgūst medicīnas profesiju, bet viens tuvākajā laikā kļūs par treneri cīņās. Pēc apmācības beigām jaunie speciālisti triju gadā laikā pielietos savas zināšanas un jauniegūtās prasmes Rēzeknes iestādēs.

Priekšsēdētājs atzīmēja, ka šogad Rēzeknes slimnīcas uzraudzībā būs māja ar septiņiem dzīvokļiem, nepieciešamības gadījumā dzīvokļi būs izsniegti medicīnas darbiniekiem.

Jauniem speciālistiem ir arī atbalsts tajā, ka tiem tiek piedāvātas vietas, kur pāriet praksi un gūt pieredzi. Jauniešiem prakses vietas tiek piedāvātas gan pilsētas iestādēs, gan arī pašā domē.

Vietas, kur pāriet praksi pilsētā ir, taču kā atzīmēja A.Bartaševičs ir svarīgi, lai jaunieši būtu aktīvi un izrādītu iniciatīvu gan praksē, gan atrastajā darbā.


Написать комментарий