“Simfonijas” literāri muzikālais vakars sirsnīgā un ģimeniskā noskaņā

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

Lielā gavēņa laikā cilvēki īpaši pievēršas mūžīgām vērtībām, tāpēc 26. martā Radošā apvienība „Simfonija” aicināja Ludzas novada iedzīvotājus uz literāri muzikālu vakaru „Kamēr sirds mana pukst”, infromē Ludzas novada portāls.

Zālē valdīja mierīga un gaiša pirmssvētku noskaņa. Sanākušo māmiņu, vecmāmiņu un citu ģimenes locekļu sirdis ielīksmoja smaidīgo un dzīvīgo izpildītāju sirsnīgās dziesmiņas, skanīgās balsis un daiļrunīgās kustības, kā arī neviltotā bērnu sajūsma par savu uzstāšanos un prieku, ko viņi sagādā saviem tuviniekiem.

Vakara vadmotīvs bija Ticība, Cerība un Mīlestība. Ar šīm nemainīgajām cilvēces vērtībām caurvītu dzeju, autordziesmas un muzikālās kompozīcijas izpildīja literārā kluba „Varavīksne” dalībnieki, Ludzas Pareizticīgo draudzes bērnu ansamblis „Родничок”, Ludzas novada BJC grupa „Rozīnītes šokolādē”, PII „Pasaciņa” pedagogu vokālais ansamblis „Sauleszieds”, kā arī solisti no Ludzas Mūzikas pamatskolas un PII „Rūķītis”: Santa Ričika, Elīna Kivliša, Elizabete Valeniece, Amanda Pavlovska, Laine Metlāne, Valērija Satibaldijeva, Raivo Losevičs, Alvis Sarkans, Gints Sarkans, Violeta Vindača, Sergejs Šļomins un Cira Tolordava. Mākslinieku izpildījumā skanēja Asijas Ševeles sacerētās un atdzejotās dziesmas. Pārsteidzoši burvīga bija dejotāju Alena Pudana un Jūlijas Rizinas kopīga uzstāšanās ar ansambli „Sauleszieds” (horeogrāfe – Svetlana Seņkova).

Biedrība „RA SIMFONIJA” ir nesen dibināta, un šis bija pirmais tās biedru rīkotais pasākums. Pasākums tika rīkots Ludzas novada pašvaldības atbalstītā projekta „Dāvinām dziesmiņas Latvijai” ietvaros. Projekta īstenošanas laikā tiks rīkots vēl viens pasākums – Vijas Pavlovskas grāmatas un CD „Dāvinām dziesmiņas Latvijai” prezentācija. To „Simfonija” plāno veikt šā gada septembrī.



Написать комментарий