Mākslas dienu atklāšana Daugavpilī: Profesionāļu izstāde bez koncepcijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 27.martā, skanot Romāna Saikovska saksofonam, notika tradicionālo Mākslas dienu atklāšana, kuras ietvaros tika atklāta Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas (DRMA) pārstāvju izstāde. Jāatzīmē, ka šogad asociācija svin 15 gadu jubileju.

Šoreiz Mākslas dienu devīze ir „Vienoti dažādībā”. Par to varēja pārliecināties visi Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja apmeklētāji, kuri piedalījās pasākumā, kurā varēja iepazīties ar dažādu mākslas skolu, virzienu, stilu mākslinieku darbiem, kuri piedāvā savu unikālu pasaules redzējumu. Katrs apmeklētājs varēs izbaudīt sev tuvākajā tehnikā (grafika, tradicionālā glezniecība, tekstilmāksla, keramika, dizains, skulptūra) radītus darbus.

Dažādība izpaužas arī mākslas darbu nosaukumos: „Lagūna”, „Mākslinieka brokastis”, „Arbūza gabaliņš”, „Pirtiņa”, „Pilsēta rudenī”, „Saulainā diena”, „Aprīlis”.

Izstādē piedāvāti gan pazīstamu un pieredzējušo mākslinieku darbi (Silva Linarte, Uldis Čamans, Leonīds Baulins, Valda Mežbarda u.c.), gan jauno mākslinieku darbi.

Sākotnēji pēc pasākuma rīkotāju ieceres izstādes nosaukums bija „Bez konTRAcepcijas”, turklāt trīs lielos burtus var lasīt arī otrādi: ART – māksla. Mākslinieks tiešām atkailina savu dvēseli, savas jūtas un pārdomas publikas priekšā, paliekot nepasargāts.

Tomēr vēlāk tika nolemts organizēt profesionāļu izstādi „Bez koncepcijas”. Viens no izstādes dalībniekiem asprātīgi atzīmēja, ka šo vārdu var traktēt arī kā „bez sajēgas”, kas arī atbilst izstādes garam.

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija (DRMA) ir radoša nevalstiska organizācija, kas apvieno 30 dažādu paaudžu, skolu un nozaru profesionālus māksliniekus un kuras mērķis ir savu mākslinieku darbu popularizēšana, kā arī profesionālu interešu, radošās brīvības, morālo, ekonomisko un sociālo tiesību aizsardzība.

Izstāde Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs skatāma līdz 23.aprīlim.



Написать комментарий