Anglijā skolnieki piekauj meiteni par to, ka viņa ir rudmate

foto: minval.az
foto: minval.az

Internetā izplatījies šokējošs video, kurā uzņemts vienaudžu uzbrukums kādai skolniecei Eseksas pilsētā, Lielbritānijā, vēsta portāls "kasjauns.lv".

Video internetā parādījās vien dažas stundas pēc notikušā. Atklājies, ka šaušalīgais atgadījums, kurā jauno meiteni sita, tad nogāza zemē un spēra ar kājām, izraisījies tikai tāpēc, ka viņas mati ir rudā krāsā.

"Lai viņai tiek," fonā kliedz kāds zēns, un pūlis turpina fiziski pazemot meiteni. Incidents, kā izpētījuši britu mediji, noticis kādā Eseksas pilsētas vidusskolā. Agresīvie skolēni meitenei sita pa seju un vēl arī spēra pēc tam, kad aiz matiem jaunieti bija nogāzuši zemē. Atklājies, ka iemesls šādai vardarbībai ir normālam prātam nesaprotams: viņa ir rudmate. Uzbrukuma motīvs nāca klajā no skolasbiedru komentāriem sociālajā tīklā "Facebook", kur tas izraisīja īstu vētru pirm­dienas vakarā.

Cietušo meiteni pēc pazemojumiem nogādāja slimnīcā, viņas veselības stāvoklis nav kritisks.

Vidusskolas direktore apliecināja, ka incidents noticis pie skolas esošajā rotaļu laukumā. Gan uzbrucējiem, gan upurim ir aptuveni 14 gadi. Pedagoģe arīdzan norādīja, ka varmākas tiks sodītas un, visticamāk, skolā var neatgriezties. Tas pats attiecas arī uz skolēnu, kurš video iz­platīja internetā.


Написать комментарий