Bez jautājumiem izlemts uzsākt Daugavpils lidostas pārdošanas procesu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 28.martā, Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes laikā deputāti bez jautājumiem pieņēma lēmumu par uzņēmuma „Daugavpils lidosta” kapitāldaļu novērtējumu ar mērķi tās pārdot.

Atgādināsim, ka minētais lēmums saistīts ar to, ka pašvaldībai nav izdevies piesaistīt investoru, tostarp valsts investīcijas, bet nacionālās attīstības plānā līdz 2020.gadam nav iekļauta reģionālo lidostu attīstība (t.i., līdz 2020.gadam Daugavpils lidosta nesaņems valsts atbalstu). Šajā sakarā pašvaldības uzdevums bija nodrošināt uzņēmuma darbība no sava budžeta vai piesaistīt investoru, pārdodot kapitāldaļas.  

Sakarā ar to, ka pašvaldības pārstāvji esot pārliecināti, ka lidostai jāattīstās, tika nolemts novērtēt uzņēmumu un tā attīstības variantus, kas būtu pašvaldībai izdevīgi. Tiks uzsākts kapitāldaļu novērtējuma process, kuru organizēs Kapitālsabiedrību monitoringa nodaļa, piesaistot šim procesam sertificētu vērtētāju. Pēc tam tiks izstrādāts turpmākās rīcības plāns, kuru izvērtēs un apstiprinās deputāti.

Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova iepriekš ziņoja, ka kopš 2005.gada pašvaldība esot ieguldījusi uzņēmumā „Daugavpils lidosta” vairāk kā miljonu latu, tādēļ Daugavpils nevar atļauties zaudēt šo uzņēmumu. Viņa paskaidroja, ka pašvaldība neplāno pārdot visu uzņēmumu, jo vēlas kontrolēt lidostas attīstības procesu.  

Jāatzīmē, ka 2012.gada septembrī „Daugavpils lidosta” reģistrētais statūtkapitāls bija 959 252 lati.


Написать комментарий