Aizdomās par dzimumnoziegumiem Lielbritānijā aizturēts 82 gadus vecs kungs

foto: amurpress.com
foto: amurpress.com

Aizdomās par seksuāla rakstura noziegumiem Lielbritānijā ceturtdien aizturēts kāds 82 gadus vecs kungs no Bērkšīras.

Vīrietis likumsargu redzeslokā nonācis saistībā ar kādreizējās BBC zvaigznes Džimija Savila pedofilijas skandāla izmeklēšanu, atsaucoties uz policiju, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Vīrietis, kura vārds netiek atklāts, ir jau 11 persona, kas aizturēta policijas operācijas "Yewtree" laikā, kas sākta pēc Savila pedofilijas skandāla. Konkrētais sirmgalvis aizturēts pārbaudot sūdzības par personām, kas nav bijušas tieši saistītas ar Savilu.

Pēc dīdžeja un BBC zvaigznes Džimija Savila nāves 2011. gadā gaismā nāca simtiem apsūdzību par seksuāliem noziegumiem. Pagājušajā mēnesī policija paziņoja, ka Savils vairāk nekā piecdesmit gadus seksuāli izmantojis bērnus un pieaugušos visā valstī.

Policijas sāktā izmeklēšana darbojas trīs virzienos – apsūdzības pret Savilu, noziegumi, kas definēti kā "Savils un citi" un "citi" kategorija, kas ietver izmeklēšanu pret ar Savilu nesaistītām personām.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka pēc tam, kad kāda sieviete paziņoja, ka populārais raidījumu vadītājus viņu bērnībā izvarojis, atklātībā ar šādiem paziņojumiem nākušas vairākas sievietes. Daudzas no viņām pavēstījušas, ka Savila viņām uzmācies arī BBC studijā. 

Divdesmit astoņos policijas apgabalos Savils veicis 214 noziegumus, tostarp 34 izvarošanas vai seksuālās varmācības gadījumus, gada sākumā secināja izmeklētāji.

Janvārī publicētajā policijas ziņojumā teikts, ka Savila noziegumus veicis BBC telpās, Televīzijas centrā Londonas rietumos, kur viņš ierakstījis vairākus bērnu raidījumus, slimnīcās un citās iestādēs. Izmeklētāji secinājuši, ka bērnus vīrietis seksuāli izmantojis arī bērnunamos, kā arī dažos gadījumos – cietušo mājās.

Savils, kas bija pazīstams ar saviem platīnblondajiem matiem, spīdīgajiem sporta tērpiem un mūždien lietoto cigāru, bija viens no slavenākajiem BBC raidījumu vadītājiem. Viņš 2011. gada oktobrī nomira 84 gadu vecumā. Televīzijas karjeras laikā viņš vadīja daudzus raidījumus, kuru laikā nonāca saskarē ar bērniem.

Šis skandāls ir kaitējis BBC reputācijai. No amata atkāpās ziņu direktore Helēna Boudena un viņas vietnieks Stīvens Mičels. Pēc 54 amatā pavadītām dienām novembra vidū no amata atkāpās arī BBC ģenerāldirektors Džordžs Entvisls.


Написать комментарий