Latvijas mūziķi aizvien biežāk kļūst par zagļu upuriem

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Nupat jau nez kuro reizi «aptīrīta» kāda pazīstama pašmāju mūzikas industrijas darboņa automašīna (viņš pats par šo nelāgo notikumu gan stāstīt nevēlējās), ik pa laikam bēdu vēstis saistībā ar garnadžiem pienāk arī no citiem mūziķiem.

Kaut kā ļoti iemīlējuši viņus pašmāju laupoņi un bandekļi – laikam bieži skatās TV šovus vai klausās radio...

Reiniks autozagļu topā

Diezgan bieži ar pašmāju noziedzīgo pasauli nācies saskarties dziedātājam Laurim Reinikam, taču līdz šim (tfu, tfu, tfu!) tas vairāk bijis tādā kā joku līmenī. Piemēram, pirms vairākiem gadiem pirms šova «Dziedošās ģimenes» ģenerālmēģinājuma tā vadītājs Reiniks konstatēja, ka zagļi sabojājuši viņa automašīnas degvielas tvertni, turklāt tādā veidā, kas atgadījies pirmoreiz gan policistu, gan apdrošinātāju praksē. Lai dotos uz «Sapņu fabrikā» ieplānoto šova ģenerālmēģinājumu, Reiniks, kā ierasts, sēdies pie sava «Lexus» stūres. Ceļā Lauris apjautis, ka kaut kas nav īsti kārtībā – brīžiem niķojusies elektronika, kas mēģinājusi pierādīt, ka auto ir sānslīdē u.tml. «Iebraucu [«Sapņu fabrikas»] pagalmā, bet kolēģi no LNT man saka: «Klausies, tava mašīna aizdomīgi smird pēc benzīna!» Arī pats jutu, ka kaut kas nav labi,» tās dienas notikumus »VZ« toreiz atstāstīja Lauris. «Braucu uz servisu. Džeki iznāk ārā un saka – nāciet, paskatieties pats! Sapratu, ka nu būs sūdi, jo parasti jau iekšā neaicina.» Izrādījies, ka kāds (vai kādi) Reinika automašīnai notecinājuši degvielu, turklāt izmantojot urbi. Tā kā urbums veikts bākas sānā, nevis tās apakšējā daļā, tvertnē vēl bijis nedaudz degvielas, ar kuras palīdzību šova vadītājs ticis līdz «Sapņu fabrikai» un pēc tam līdz servisam. Meistari Laurim teikuši, ka šādu gadījumu savā praksē redz pirmoreiz, to pašu apstiprinājuši arī policisti. «Arī apdrošinātājiem tas ir pirmais reģistrētais tāda veida gadījums,» – tā Lauris.

Ar to gan viņa «Lexus GS300» piedzīvojumi nav beigušies, tikai nākamie bija daudz smieklīgāki – dziedātāja automašīnai vairākas reizes nozagti atpakaļskata spoguļi. Par nodarījumu ziņots policijai un apdrošinātājiem. «Kādā vakarā man zvana no kriminālpolicijas: «Sveiki, Lauris? Lūdzu, atbrauciet uz policiju atpazīt savus spoguļus!» Es biju šokā: «Kā jūs zināt, ka tie ir manējie?!»,» Reiniks toreiz stāstīja »VZ«. Izrādās, uz spoguļiem bijušas speciālas «Autonama» uzlīmītes. «Policisti baigie malači, bija veikuši vācu seriālu cienīgas izmeklēšanas darbības!» dziedātājs nebeidz brīnīties. Policisti devušies uz «Autonamu» un noskaidrojuši, ka šādas uzlīmītes izsniegtas tikai trim cilvēkiem un tikai vienam no viņiem ir «Lexus» – tas ir Reiniks. «Nosvinēju spoguļu atgūšanu, arī «Lexus» centrā visi bija priecīgi, apdrošinātājiem arī viena no nedaudzajām reizēm, kad nenākas maksāt par šādu zādzību, pieliku spoguļus, bet no rīta skatos – tie atkal nozagti!» teic Reiniks, kas mašīnu pa nakti bija atstājis tā saucamajā Klusajā centrā. «Zvanu tiem pašiem policistiem, kuriem vakar teicu paldies, un saku – brauciet šurp, man atkal nozaga spoguļus! Viņi galvu vien grozīja. Arī «Lexus» centrā teica, ka tas esot absolūts hits. Izrādās, tajā naktī tajā pašā apkaimē spoguļi bija nozagti četrām automašīnām.»


Написать комментарий