A.Ševels: Mīlestība ir stiprāka par nāvi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Katoļu priesteris Andris Ševels, kurš vairākkārt dalījies savās pārdomās ar portālu Gorod.lv, sveic pilsētniekus Lieldienās:

„Māte Elvīra ir kopienas „Čenakolo” dibinātāja, kura sniedz atbalstu cilvēkiem ar dažāda veida atkarībām. Viņa stāsta, ka vairākums jauniešu, kuri vēršas pēc palīdzības, ir no materiāli labi nodrošinātajām ģimenēm. Viņiem esot bijis viss – automašīnas, mājas, nauda, neatkarība, tomēr ar to nepietika. Cilvēki ar atkarībām, kuri cieš no dvēseles tukšuma, vientulības, bailēm, kuri nav pieņemti, ir mūsdienu pravieši. Ar savu dzīvi un pieļautajām kļūdām viņi uzrunā mūs, sakot: „Mums bija viss, bet nebija nekā”. Viņi atklāj mums vienkāršu patiesību – mums ir nepieciešams Dievs, kurš mūs mīl un mums piedod, nevis materiālie labumi, kuri nekad nespēs apmierināt cilvēka slāpes pēc laimes.

Augšāmcēlušais Jēzus ir Dieva pašaizliedzīgas mīlestības pret cilvēku apliecinājums, šī Mīlestība paņēma uz sevis visas cilvēces grēkus un uzvarēja ļaunumu un nāvi. Kristus augšāmcelšanās ir ne tikai svarīgs vēsturisks notikums, bet arī jaunās dzīves sākums katram no mums. Šajā Lieldienu laikā novēlu ar ticību pieņemt dzīvo Jēzu un ļaut Viņam pārveidot mūsu dzīvi. Lai augšāmcēlušais Jēzus ienes mūsu sirdīs, ģimenēs, draudzēs un valstī mīlestību, prieku un mieru!”.