Daugavpils novada skolu audzēkņi apsprieda alkohola atkarības tēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 18.aprīlī, Sventes vidusskolā bija pulcējušies vairāk nekā 120 jaunieši – Daugavpils novada skolu 10. un 11.klašu skolēni, lai neformālajā gaisotnē apspriestu alkohola atkarības tēmu.

Jāatzīmē, ka šo tēmu, par kuru pusaudži parasti nerunā ar skolotājiem vai vecākiem, viņiem palīdzēja izprast profesionālie psihologi un psihoterapeiti, sabiedrībā pazīstami cilvēki, Daugavpils pilsētas jaunieši.

Viena no lielākā alus ražotāja Latvijā pārstāve, sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Baltbārde pastāstīja portāla Gorod.lv korespondentei, ka alkohola ražotājiem jārūpējas par jauno paaudzi, stāstot pat pareizo dzīvesveidu un to, ka var pavadīt savu brīvo laiku arī bez alkohola.

Pēc viņas vārdiem, līdzīgs pasākums 2012.gada rudenī notika Cēsīs un, spriežot pēc tā rezultātiem, pateicoties uzaicinātiem pieredzējušiem un jauniem speciālistiem pusaudži sāka justies drošāk, kļuvuši atklātāki, kas ļauj sniegt viņiem nepieciešamo informāciju.

Šodien visas dienas garumā astoņas skolēnu grupas apmeklē dažādas „stacijas”, kurās ar diskusiju, fizisko aktivitāšu, radošo darbnīcu un citu neformālās izglītības metožu palīdzību viņi saņem svarīgu informāciju.

Jāatzīmē, ka pasākuma atklāšanā piedalījās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša un Sventes vidusskolas direktors Aleksandrs Sibircevs, kuri atzīmēja pasākuma nozīmīgumu un iedvesmoja skolēnus aktīvi darboties.



Написать комментарий