Ārzemnieki izrāda lielu interesi par nekustamo īpašumu Daugavpils cietoksnī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils kļūst par vietu, kuru var ne tikai apmeklēt, bet kurā var ieguldīt naudas līdzekļus. Mūsu pilsētā sāk aktīvi iegādāties nekustamo īpašumu, pēdējā laikā viens no pilsētas populārākajiem mikrorajoniem ir Daugavpils cietoksnis.

Saskaņā ar ekspertu datiem, šajā mikrorajonā aug nekustamā īpašuma (dzīvokļu) cenas, jo cilvēki saskata Cietokšņa attīstības iespējas – šis mikrorajons ar laiku varētu kļūt par pilsētas elitāro rajonu. Pēc M.Rotko mākslas centra atklāšanas un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes ievākšanās renovētajā Komandanta namā šeit būs ne tikai labiekārtota infrastruktūra, bet arī droša un mierīga vieta.

Pēc speciālistu vārdiem, ārzemnieki izrāda interesi par nekustamā īpašuma iegādi Daugavpilī. Piemēram, M.Rotko mākslas centra atklāšanas ceremonijā piedalījusies amerikāņu māksliniece nedēļas laikā iegādājās dzīvokli Cietoksnī, kurā plāno dzīvot septembrī, piedaloties ikgadējā plenērā, kuru tagad sauc par rezidenci.

Par līdzekļu ieguldīšanu Cietoksnī esošajā nekustamajā īpašumā domā arī ārzemnieki no Vācijas, Austrijas, Zviedrijas, kā arī bijušās padomju telpas pārstāvji – krievi un armēņi.

Tāpat dzīvokļus Cietoksnī vēlas iegādāties daudzi turīgie Latvijas ļaudis, kurus piesaista nekustamā īpašuma atrašanās arhitektūras pieminekļa teritorijā, kas ir labi saglabājusies, atrašanās ārpus pilsētas centra, sabiedriskā transporta pieejamība.

Vēl viens faktors, kas piesaista ārzemniekus ir fakts, ka nekustamā īpašuma darījumu noslēgšanas kārtība mūsu valstī ir stingri reglamentēta un nav ierobežota zemes iegāde ar mērķi veikt būvdarbus. Kopš 2010.gada vasaras ārzemnieki, kuri investē līdzekļus mūsu valsts nekustamajos īpašumos, ātri var saņemt uzturēšanās atļauju, kas aizstāj Šengenas vīzu, daudzi iedzīvotāji brīvi pārvalda krievu valodu, juridiskās personas reģistrācija tiek veikta 24 stundu laikā.


Написать комментарий