Rēzekne: drīzumā sāksies Atbrīvošanas alejas rekonstrukcija posmā no Maskavas ielas līdz pilsētas robežai

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Ir parakstīts finansējuma līgums par projekta „Atbrīvošanas alejas rekonstrukcija posmā no Maskavas ielas līdz pilsētas robežai” īstenošanu, informē Rēzeknes pašvaldība.

Projekta ietvaros tiks rekonstruēts 782 m garš ielas posms no Maskavas ielas līdz pilsētas robežai Kārsavas virzienā. Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes projektu vadītāja - plānotāja Ilona Igovena norāda, ka tiks izbūvēta lietus ūdens kanalizācija un rekonstruēts ielas apgaismojums (uzstādīta LED sistēma), tāpat iela tiks aprīkota ar visām nepieciešamajām ceļazīmēm, horizontāliem un vertikāliem apzīmējumiem, kā arī izbūvēts bruģēts gājēju un velosipēdistu celiņš ar velosipēdu statīvu. Tāpat tiks labiekārtotas četras sabiedriskā transporta pieturvietas, tās tiks aprīkotas ar metāla konstrukciju pieturvietu nojumēm, soliņiem un atkritumu urnām.

I.Igovena informē, ka šobrīd ir noslēgušās nepieciešamās iepirkuma procedūras un ir zināmi darbu izpildītāji – par būvniecības darbiem atbildīga būvfirma SIA „Ceļi un tilti”, būvuzraudzību veiks SIA „Polyroad”, autoruzraudzību – SIA „Belss”.

Kopējā plānotā projekta izdevumu summa ir 1 541 483 lati, no kuriem 1 310 260.55 lati ir Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, 57 805.61 lats – valsts budžeta dotācija un 173 416.84 lati – Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums, kura nodrošināšanai pašvaldība plāno ņemt aizņēmumu Valsts kasē.



Написать комментарий