Nāc un jūti Latgales Goru atklāšanas koncertā

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

29. un 30. maijā plkst. 19.00 notiks Latgales vēstniecības GORS atklāšanas koncerts. Jauno Rēzeknes koncertzāli jau Vasarsvētkos iesvētīja un ieskandināja Rēzeknes Mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības GORS simfoniskais orķestris, pagājušajā nedēļā bija skatāmas Latgales kinofilmas, ziņo Rēzeknes pasvaldības portāls.

Tomēr atklāšanas pasākumu kulminācija gaidāma šonedēļ.

Koncerta pirmā daļa – dziesmu spēle „Ķēniņmeita. Latgales pasaka” ir vitāls prieka un joku pilns iestudējums, kura galvenais varonis – trešais tēva dēls Duraceņš, pārvarot dažādus šķēršļus un pārbaudījumus, atmodina snaudošo Princesi.

Koncerta pirmā daļa atklāj savdabīgās, dažādu nāciju un laikmetu ietekmētās Latgales folkloras bagātības, šīs puses mūziķu, dejotāju un spēlētāju prasmes. Uzvedumā piedalās ap simts darbojošās personas - lielākoties bērni un jaunieši no Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un mūzikas skolas, pilsētas koriem, deju kopām „Dziga” un „Dziguči”, folkloras kapelām, kā arī citi kolorīti Latgales mākslinieki.

Koncerta pirmās daļas veidošanā iesaistījusies plaša un daudzveidīga radošā komanda: uzveduma koncepcija, scenārijs un režija ir Uģa Brikmaņa un Oresta Silabrieža pārziņā, mūzikas un aranžējumu autori ir rēzeknieši Ilona Rupaine un Einārs Lipskis, uzveduma tekstus raksta Raibīs Suņs (Oskars Orlovs), kustību konsultants ir horeogrāfs Ilmārs Dreļs, vokālā sadaļa uzticēta diriģentei Andai Lipskai, skatuves veidols – Latvijas Nacionālā teātra scenogrāfam Aigaram Ozoliņam, bet tērpus uzvedumam veido Rēzeknes Tautas teātra māksliniece Ināra Apele.

Koncerta otrajai daļai būs jāatklāj akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros: koncertflīģeļu „Steinway&Sons”, kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējums. Koncerta otrajā daļā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, kā arī citi mākslinieki. Īpaši atklāšanas koncertam kopkorī savas skanīgās balsis savienos dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem. Koncertā uzstāsies solisti Guntra Kuzmina (soprāns), Krišjānis Norvelis (bass) un citi.

Biļešu cenas: 29. maijā Ls 5 – 15, 30. maijā Ls 10 – 20.

Biļetes uz Latgales vēstniecības GORS pasākumiem var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā (Rēzeknē tā atrodas Latgales vēstniecībā GORS, Pils ielā 4), kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Biļešu rezervācija pa tālruni +371 9000 2000 (darba dienās no plkst. 10 līdz 18, maksa par zvanu 0.48 Ls/min t.sk. PVN).

Atklāšanas koncertu būs iespēja noskatīties Latvijas televīzijas pirmajā kanālā 30. maijā plkst. 21.15, savukārt Latvijas radio „Klasika” koncerta tiešraide skanēs 30. maijā plkst. 19.00.


Написать комментарий