'Eye-fi mobi' atmiņas karte automātiski pārsūta bildes uz viedtālruni

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

ASV uzņēmums Eye-fi, kas jau vairākus gada piedāvā bezvadu atmiņas kartes, laidis klajā jaunu modeli, kas paredzēts tieši viedtālruņu lietotājiem. Atmiņas karte, ievietota jebkurā fotokamerā, automātiski pārsūta bildes uz viedtālruni.

Eye-fi kartē iebūvēts Wifi raidītājs, kas izveido tiešo piekļuves punktu, kuram ar viedtālruni pieslēdzas tāpat, kā jebkuram Wifi tīklam. Viedtālrunī instalētā Eye-fi aplikācija sazinās ar atmiņas karti un uzsāk fotoattēlu un video pārraidi. Pēc tam fotogrāfijas viedtālrunī iespējams apstrādāt un koplietot kā jebkuru attēlu.

Atmiņas karte atbalsta visus populārākos attēlu un video formātus. Tā var pārsūtīt neierobežotu skaitu failu, kas nav lielāki par 2GB.

Eye-fi mobi karte neatbalsta RAW failu pārsūtīšanu. Tiem lietotājiem, kam aktuāla RAW failu pārsūtīšana un nepieciešamība pārsūtīt failus nevis uz viedtālruni bet uz datoru vai webserveri, pieejama Eye-fi Pro atmiņas karte.

Atmiņas karte nodrošina stabilu Wifi signālu 15-30 metru rādiusā. Eye-fi mobi kartes cena ASV tirgū ir 49 dolāri par 8GB versiju un 79 dolāri par 16GB. Eye-fi Pro 16GB karte ASV pieejama par 99 dolāriem. Latvijā un Eiropā Eye-fi atmiņas kartes tiek izplatītas ar Sandisk palīdzību. Par mobi modeļa pieejamību Latvijā pagaidām ziņu nav.


Написать комментарий