Dome pieprasīja no sabiedriskajām pilsētas organizācijām veikt stingrākas finansiālās atskaites

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes sociālās un izglītības komitejas sēdē 6.jūnijā deputāti apstiprināja lēmumu par stingrāku atskaišu prasību ieviešanu. Atskaites domē iesniedz sabiedriskās organizācijas, kurām pašvaldība izdalīja finansiālos līdzekļus.

Tā, deputātiem bija piedāvāts lēmums par speciālo atskaites formas ieviešanu, Vitālijs Azarevičs piedāvāja, ka sabiedriskajām organizācijām nepieciešams iesniegt arī gada atskaites, kuras organizācijas iesniedz VID.

V.Azarevičs atzīmēja, ka pašvaldībā ir izveidota ļoti laba sistēma, visas organizācijas gada sākumā iesniedz iesniegumus finansējuma saņemšanai un gada laikā vairāk nevēršas pašvaldībā. Tādā veidā organizācijas plāno savu darbību, pēc tam atskaitās par paveikto darbu. Agrāk nepastāvēja vienotas atskaišu formas, tāpēc ir piedāvāts ieviest vienotu atskaišu formu.

Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka nebūtu slikti saņemt gada atskaites, lai pārliecināties, ka organizācija ieguldījusi izdalītos finansiālos līdzekļus pasākumu rīkošanai.

Līdz 1.aprīlim  organizācijas iesniedz atskaites VID, tāpēc deputāti nolēma, ka VID iesniegtās atskaites organizācijām nepieciešams arī iesniegt domē.

Deputāti vienbalsīgi apstiprināja lēmumu par stingrāku atskaišu prasību ieviešanu.


Написать комментарий