Zviedrijā atklāts Facebook pirmais datu centrs Eiropā

foto: spoki.tvnet.lv
foto: spoki.tvnet.lv

Sociālais portāls Facebook atvēris savu pirmo datu centru Eiropā. Tas atrodas Zviedrijas ziemeļos Lulea pilsētiņā, netālu no Ziemeļu polārā loka.

Zviedrijā izvietotais datu centrs aprīkots ar Facebook speciālistu izplānotu dzesēšanas sistēmu, kas izmanto reģionā valdošos aukstos vējus. Savukārt serveru darbības saražotais siltums tiek izmantots, lai apsildītu darbinieku telpas.Facebook datu centram nepieciešamā elektroenerģija tiek saražota, izmantojot hidroelektrostaciju. Kompānija, uzskatot, ka hidroelektroenerģija ir pietiekoši stabils elektrības avots un jaunajā datu centrā ievērojami samazinājusi rezerves strāvas ģeneratoru skaitu.

Jaunais Facebook datu centrs Zviedrijā kompānijai arī palīdzēšot sasniegt savu mērķi par 25% palielināt patērētās enerģijas īpatsvaru no atjaunojamiem energoresursiem.

Facebook nav vienīgā kompānija, kas savus datu centrus izveito Ziemeļvalstīs. Iepriekš interneta gigants Google pavēstīja, ka iegādāsies Ziemeļzviedrijā esoša vēja parka saražotu enerģiju sava Somijā Haminas pilsētā esošā datu centra vajadzībām.

Ziemeļvalstis saskata iespēju nopelnīt tehnoloģiju gigantiem piedāvājot skarbu klimatu datu centriem. Kompānijas cenšas uzrunāt Islande, kas izmanto ģeotermālo enerģiju, bet Luleaa uzsākusi speciālu sabiedrisko attiecību kampaņu The Node Pole, kurā uzsver savu izdevīgo vietu un valdošos klimatiskos apstākļus, kas ir īpaši nozīmīgi šādiem lieliem datu centriem. 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий