'M-Sport' prezentē rallija 'Ford Fiesta R5'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Britu autosporta kompānija "M-Sport" ir izrādījusi pirmo homoloģēto rallija R5 specifikācijas automobili - "Ford Fiesta R5", kas debiju pasaules čempionāta (WRC) piedzīvos augustā, Somijas rallijā, informē "M-Sport".

"Sen ne ar vienu projektu nebiju bijis tik aizrāvies kā ar šo "Fiesta R5"," prezentācijā izteicās "M-Sport" vadītājs Malkolms Vilsons. "Tās izstrādē ieguldīts daudz laika un darba un mūsu dizaineri ir veikuši milzum daudz pētījumu, lai automašīna sanāktu, kā vajag. Skatoties uz testu rezultātiem, šķiet, ka mūsu smagais darbs būs atmaksājies. Un ar jau 18 saņemtiem pasūtījumiem ir patīkami apzināties, ka "M-Sport" darbs ir novērtēts arī rallija pasaulē, ka mēs ražojam konkurētspējīgas un izturīgas automašīnas."

Pilnpiedziņas "Ford Fiesta R5" aprīkots ar 1,6 litru "EcoBoost" dzinēju no "Fords Fiesta ST" ielas automašīnas, kas tikai šā gada sākumā nonākusi pārdošanā.

Rūpnīca jau ir saņēmusi 18 pasūtījumus šim automobilim, un tas nozīmē, ka pirmās sacensības "Ford Fiesta R5" būs vēl pirms WRC Somijas posma, jo pirmais klients šo auto saņems ātrāk. Izmēģinājuma sacensības "Ford Fiesta R5" paredzēts aizvadīt jūnija nogalē Beļģijā, kur mājinieks, "M-Sport" WRC komandas beļģu pilots Tjerī Nevils kā VIP ekipāža startēs "Geko Ypres Rally", kas ir Eiropas rallija čempionāta posms.


Написать комментарий