Par 29 636 latiem pārdots 17.gadsimta beigās celts nams Liepājā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Privatizācijas aģentūra (PA) izsolē par 29 636 latiem pārdevusi 1699.gadā celto namu Kungu ielā 26, Liepājā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PA.

Izsolē piedalījās divi pretendenti, bet par uzvarētāju tika atzīts Dmitrijs Zolotarevs. PA valde šodien apstiprināja izsoles rezultātus, bet vēl jānoslēdz nekustamā īpašuma pirkuma līgums ar izsoles uzvarētāju.

PA nekustamo īpašumu Kungu ielā jau iepriekš piedāvāja iegādāties izsolēs, tomēr nebija pretendentu, kas to vēlētos pirkt. Īpašums, kas sastāv no darbnīcas, noliktavas, garāžas un zemesgabala ar kopējo platību 1590 kvadrātmetri, atrodas Liepājas pilsētas centrā, vecpilsētas daļā.

Nekustamais īpašums ir atzīts par vietējās nozīmes arhitektūras pieminekli.

PA zemes un nekustamā īpašuma dienesta vadītāja Līga Āboliņa atzina, ka īpašums Kungu ielā ir piemērs tam, kā attīstījusies nekustamā īpašuma tirgus situācija Latvijā. Lai arī nekustamais īpašums ir vēsturiski interesants un atrodas lieliskā vietā, tomēr pircēju gatavība ieguldīt līdzekļus līdz šim ir bijusi zema.

Tā iepriekš, šā gada februārī izsoles sākumcena bija 38 tūkstoši latu, tomēr pircējs ēkai netika atrasts, raksta portāls "db.lv". Savukārt pagājušā gada maija izsolē par īpašuma sākumcenu tika noteikti 49,5 tūkst. latu.

Liepājā ir iespējams iegādāties arī nekustamo īpašumu Kūrmājas prospektā 22, kuram pieteikšanās termiņš uz izsoli ir noteikts līdz 5.jūlijam, plkst.17. Nekustamā īpašuma izsoles sākumcena ir noteikta 70 702 lati. Īpašumu veido biroju ēka ar kopējo platību 1013 kvadrātmetri un zemesgabals ar platību 3295 kvadrātmetri.


Написать комментарий