Vai bedres uz ceļiem izzudīs? Valsts vadība uzlabo zināšanas par ceļu būvi

foto: db.lv
foto: db.lv

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un satiksmes ministrs Anrijs Matīss apmeklēja valsts a/s Latvijas Valsts ceļi Ceļu laboratoriju un iepazinās ar autoceļu būvniecības kvalitātes kontroles nodrošināšanas iespējām, informē Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

LVC Ceļu laboratorijas direktors Vladimirs Akimovs iepazīstināja valdības vadītāju un satiksmes ministru ar laboratorijas darba specifiku veicot ceļu būvmateriālu – minerālo materiālu un saistvielu – testēšanu, veicot satiksmes analīzi, ceļa segas parametru mērījumus, paraugu noņemšanu ceļu būvniecības objektos un ceļa segas stāvokļa analīzi, kā arī demonstrēja laboratorijā izmantojamo tehniku.

Maijā Ministru kabinets konceptuāli atbalstīja ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu, kas paredz uzlabot valsts autoceļu tīkla pārvaldīšanu, kā arī autoceļu būvniecības kvalitātes nodrošināšanu.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss pauda, ka patlaban ir sagatavota valsts ceļu sakārtošanas programma nākamajiem septiņiem gadiem un tās finansēšanas modelis, kuram valdība paudusi savu konceptuālu atbalstu, taču vienlaikus ir jāuzlabo ceļu kvalitāte no ceļu projekta izstrādes brīža līdz pat ceļa nodošanai.

Viņš rosināja LVC Ceļu laboratoriju stiprināt kā tehniskās kompetences centru, paplašināt LVC laboratorijas funkcijas kvalitātes kontroles jomā un papildus piesaistīt kvalificētu būvinženieru atbalstu.


Написать комментарий