Slavenajiem dizaineriem Dolčem un Gabanam piespriests cietumsods

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Gada un astoņu mēnešu cietumsods par miljoniem eiro slēpšanu no nodokļu dienestiem piespriests slavenajiem itāļu modes dizaineriem Domeniko Dolčem un Stefano Gabanam, kuri izveidojuši kompāniju "Dolce&Gabbana", vēsta raidsabiedrība BBC.

Paši ekskluzīvo apģērbu radītāji, kuru klienti ir tādas slavenības kā Madonna, Keita Mosa un Kailija Minoga, tiesas sēdē nepiedalījās, noliedz apsūdzības un ir iesnieguši apelāciju, norāda BBC.

Dizaineri medijiem pagaidām nav snieguši komentārus par piespriesto sodu, kura izpilde ir atlikta līdz pārsūdzības izskatīšanai.

Izmeklēšana, kas bija daļa no Itālijas valdības mēģinājuma cīnīties ar nodokļu krāpšanos, pret abiem modes guru sāktā pirms sešiem gadiem.

Tiesa trešdien norādīja, ka apsūdzētie 2004. gadā, lai nemaksātu nodokļus par aptuveni miljarda eiro ( 710 miljoni latu) lieliem ienākumiem, savu zīmolu nodevuši Luksemburgā bāzētai holdinga kompānijas "Gado", kuras nosaukumu veido dizaineru uzvārdu sākumi.

Izmeklētāji norāda, ka uzņēmums pārdots krietni zemāk par patieso tirgus vērtību.

2011. gada aprīlī tiesa Dolči un Gabanu attaisnoja, bet Itālijas Augstākā tiesa šo lēmumu atcēla un nosūtīja lietu atkārtotai izskatīšanai, skaidro BBC. 


Написать комментарий