Izsludināts iepirkums par cietokšņa 1.krasta lunetes restaurāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī izsludināts iepirkums par restaurācijas darbu veikšanu projekta „Kultūrvēsturiska mantojuma saglabāšana un popularizācija Daugavpilī un Grodņā” ietvaros.

Kā jau ziņots, projekta ietvaros paredzēta Daugavpils cietokšņa 1.krasta lunetes (neliels nostiprinājums starp Nikolaja vārtiem un šoseju Rīga-Daugavpils) restaurācijas darbu veikšana, mantojuma un pārrobežu tūrisma popularizācija: zīmju un informācijas sistēmas izveidošana cietoksnī, brošūru izveidošana, liela stenda ar informāciju par Cietoksni izvietošana pilsētas centrā, reģiona amatnieku kataloga publicēšana, pārrobežu maršruta izveide.

Cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projekta jautājumos Artjoms Mahļins paziņoja, ka šogad plānoti pirmie darbi šī projekta ietvaros, tostarp lunetes restaurācija. Kā arī šogad Grodņā ieplānotajā seminārā piedalīsies Daugavpils kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas jomā studējošie un speciālisti.

Drīz sāks izstrādāt tā saucamo cietokšņa brenda jeb stila grāmatu, kurā atspoguļos vizuālās informācijas dizaina variantus, tostarp ceļa rādītāju formas, stendu noformējumu utt. Iespējams, tiks izstrādāta cietokšņa logo zīme.

Šogad projekta ietvaros sāks izstrādāt tūrisma maršrutu, kas savienos Grodņas pilsētu un Latgali. Kā arī Daugavpils speciālisti pētīs cietokšņa būvvēsturi Minskas arhīvā.

A.Mahļins atzīmēja, ka minētais projekts esot konceptuāli saistīts ar Nikolaja ielas apbūves daļēju atjaunošanu, šis projekts jau tiek veiksmīgi īstenots. Pēc lunetes, t.i., ēkas, kurā atradās apsardze, restaurācijas tā tiks iekļauta tūristu maršrutā. Cietokšņa apmeklētāji pēc savdabīgas pārbaudes dosies uz tiltu, kas tiek veidots projekta ietvaros, pēc tam – pie Nikolaja vārtiem, kuri būs galvenā ieeja cietoksnī.

Projekta „Kultūrvēsturiska mantojuma saglabāšana un popularizācija Daugavpilī un Grodņā” kopējās izmaksas – ap 687 387 latiem, tā īstenošanas laiks – 24 mēneši.


Написать комментарий