Latvijas Universitātē varēs apgūt arī hindi, korejiešu un norvēģu valodu

foto: photoliga.ru
foto: photoliga.ru

Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē (LU HZF) jaunajā mācību gadā būs iespējams apgūt vairākas jaunas valodu un kultūras studiju apakšprogrammas Āzijas studiju un Angļu filoloģijas studiju programmās.

Piedāvāto iespēju un programmu skaita ziņā Humanitāro zinātņu fakultāte ir viena no lielākajām LU fakultātēm, kurā iespējams iegūt vispusīgu humanitāro izglītību, apgūstot dažādas svešvalodas, iepazīstoties ar tuvākām un tālākām kultūrām. Līdzās pieprasītajām Japānas, Ķīnas un Tuvo Austrumu studiju (arābu vai turku) apakšprogrammām 2013./2014. akadēmiskajā gadā pirmo reizi būs iespēja studēt arī Indijas un Indonēzijas apakšprogrammā, kurā tiks apgūta hindi valoda ar ievadu sanskritā (indonēziešu valodas docēšana būs atkarīga no pieprasījuma). Jaunums būs korejiešu valoda, kuru Āzijas studiju programmas studenti varēs izvēlēties japāņu, ķīniešu vai citu orientālo valodu vietā. Šogad Āzijas studiju bakalaura programmā izsludināta uzņemšana arī turku valodas un kultūras studijās.

Angļu filoloģijas skandināvu apakšprogrammās bakalaura līmeņa studijās šogad pirmo reizi tiks piedāvāta arī norvēģu valoda, kuras pārvaldīšana ir aizvien pieprasītāka darba tirgū. LU ir vienīgā augstskola Latvijā, kas uzņem studentus Somugru studiju bakalaura studiju programmā, kurā iespējams apgūt ekonomiski veiksmīgo ziemeļu kaimiņu - igauņu un somu - valodas.


Написать комментарий