Dziesmu un deju svētkos piedalīsies Daugavpils novada 21 kolektīvs no 9 pagastiem 1

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Kā zināms, no 30.jūnija līdz 7.jūlijam Rīgā norisināsies XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētki, ko šajā reizē caurvij Līgo un gaismas tēma. Svētku vienojošais moto skan „Gaisma līgo Latvijā”.

Svētkiem gatavojas gandrīz 1 700 mākslinieciski kolektīvi, kas aptver 40 000 dalībniekus.

Daugavpils novadu Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos pārstāvēs 21 amatiermākslas kolektīvs no 9 pagastiem, kopskaitā 456 dalībnieki.

Uz svētkiem pošas Daugavpils novada Kultūras centra jauktais koris „Latgale” (diriģente Anita Zarāne) un Višķu pagasta jauktais koris (diriģente Marta Bicāne), kuri dziedās Mežaparka lielajā estrādē 7.jūlijā noslēguma koncertā.

5. un 6.jūlijā stadionā „Daugava” paredzētajā lielajā pasākumā piedalīsies 6 mūsu novada deju kolektīvi. Folkloras dienai, kas norisināsies 6.jūnijā, gatavojas 6 mūsu novada folkloras kopas, tostarp Daugavpils novada Kultūras centra folkloras kopa „Dyrbyni” (vadītāja Ilze Mežniece) un Naujenes pagasta folkloras kopa ”Rūžeņa” (vadītāja Inga Zeile).

Daugavpils novada Kultūras centra vokālais ansamblis „Stage On” (vadītāja Tatjana Larionova) ir  viens no 32 Latvijas vokālajiem ansambļiem, kas 30.jūnijā piedalās Latvijas vokālo ansambļu konkursa fināla skatē.

Naujenes mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris (diriģents Jānis Grinberts) piedalās pūtēju orķestru konkursā Lielajā Ģildē un Pūtēju orķestru Dižkoncertā Doma laukumā.
Skrudalienas pagasta sieviešu vokālais ansamblis „Līgaviņas” (vadītāja Rozālija Almakajeva) un Naujenes Mūzikas un mākslas skolas instrumentālais ansamblis (vadītājs Giršs Kagans) piedalās Mazākumtautību dienas koncertā 3. jūlijā Vērmanes dārzā. Instrumentālais ansamblis uzstāsies arī Mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedumā Lielajā ģildē un kapelu maratonā Vērmanes dārzā.

Daugavpils novada Kultūras centra Teātra trupa „Trešais variants” uz lielās skatuves Vērmanes dārzā rādīs izrādi „Skroderdienas Silmačos. Millenium”, kas iestudēta pēc R. Blaumaņa lugas „Skroderdienas Silmačos” motīviem.

Jāatzīmē, ka novada tautas mākslas kolektīvi piedalīsies Svētku gājienā 7.jūlijā, kur pirmo reizi tiks parādīti vienotā identitātē veidotie Daugavpils novada kolektīvu karogi.


Написать комментарий

No Salacgrīvas novada piedalās pilnīgi visi kolektīvi, kuri bija ieradušies uz skati. Tā kā šaja apriņķī ir lielākais dejas spēks.