Atsaka vēl divu studiju virzienu akreditāciju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Studiju akreditācijas komisija vakar notikušajā sēdē akreditējusi vēl 29 studiju virzienus, līdz ar to kopumā ir akreditēti jau 203 studiju virzieni, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Negatīvu lēmumu - atteikt studiju virziena akreditāciju - komisija pieņēmusi par diviem studiju virzieniem - par Biznesa vadības koledžas (BVK) īstenoto studiju virzienu "Tiesību zinātnes" un Rīgas Aeronavigācijas institūta virzienu "Transporta pakalpojumi".

Deviņi studiju virzieni tika akreditēti uz diviem gadiem - Rēzeknes augstskolas studiju virziens "Vēsture", BVK - "Ekonomika", "Informācijas un komunikācijas zinātnes", Rīgas Aeronavigācijas institūta - "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne", Latvijas biznesa koledžas (LBK) - "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", Kristīgās vadības koledžas - "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība" un Sociālo tehnoloģiju augstskolas studiju virzieni "Tulkošana", "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", "Tiesību zinātnes".

Pārējie ir akreditēti uz pilnu termiņu - sešiem gadiem. Komisija akreditēja Rēzeknes Augstskolas studiju virzienus "Tulkošana", "Ražošana un pārstrāde", "Izglītība, pedagoģija un sports", "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne", BVK studiju virzienu "Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija".

Tāpat uz pilnu termiņu akreditēti Baltijas Psiholoģijas un menedžmenta augstskolas studiju virzieni "Psiholoģija", "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", "Sociālā labklājība", Alberta koledžas - "Informācijas un komunikācijas zinātne", "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne", "Viesnīcu serviss", Rīgas Celtniecības koledžas - "Arhitektūra un būvniecība", Kosmetoloģijas koledžas -"Veselības aprūpe", Vidzemes Augstskolas - "Arhitektūra un būvniecība", LBK studiju virziens "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne".

Uz sešiem gadiem akreditēts arī Jēkabpils Agrobiznesa Koledžas studiju virziens "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne" un "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas - "Mākslas", kā arī Sociālās integrācijas valsts aģentūras studiju virziens "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība".

Savukārt lēmuma pieņemšana tika atlikta par Liepājas Jūrniecības koledžas studiju virzieniem "Mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības" un "Transporta pakalpojumi".

Nākamā studiju akreditācijas komisijas sēde notiks 21.jūnijā.

Jau vēstīts, ka pavisam akreditācijas lēmumi ir jāpieņem par 258 studiju virzienu pieteikumiem, no kuriem 115 ir tādi studiju virzieni, kam atbilst programmas, kuras Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" vērtētas kā kvalitatīvas, un šo studiju virzienu pieteikumus Studiju akreditācijas komisija izskatīs paātrinātā kārtībā.

Studiju virzienu akreditācija prioritāri tiek nodrošināta tajos studiju virzienos, kuros iekļautas licencētās, bet neakreditētās studiju programmas. Saskaņā ar 9.maijā Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Augstskolu likumā visu studiju virzienu akreditācija jāpabeidz līdz 30.jūnijam.


Написать комментарий