Cietoksnī svinīgi atklāta ēka, kurā drīz strādās policijas darbinieki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 20.jūnijā, Daugavpils cietoksnī notika Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes administratīvās ēkas svinīga atklāšanas ceremonija.

Pasākumā piedalījās Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, VAS ”Valsts nekustamie īpašumi” valdes loceklis Jānis Valdmanis, kā arī Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova, viņas vietnieki, pašvaldības izpilddirektors, novada domes pārstāvji, ēkas rekonstrukcijas darbus veikušo būvfirmu pārstāvji, Valsts policijas partneri.
Kā tika ziņots iepriekš, administratīvās ēkas atklāšana ir ievērojams notikums ne tikai Latgales reģiona pārvaldei, bet arī visai Valsts policijai, jo lielākoties ēkas, kurās strādā policija, ir tālu no mūsdienīgas darba vides, tāpēc jo lielāks ir prieks par skaisto, Eiropas prasībām atbilstošo, bet reizē arī vēsturisko ēku Latgales lepnuma, Daugavpils cietokšņa, vēsturiskajā teritorijā.

Ministrs R.Kozlovskis atklāšanas ceremonijā atzīmēja, ka ēka tiek atklāta pateicoties vairāku gadu darbam. Ministrs atzīmēja, ka darba apstākļi jaunajā ēkā motivēs darbiniekus labāk pildīt savus pienākumus un pateicās visiem, kas piedalījās ēkas rekonstrukcijas procesā, novēlot darbiniekiem, kuri strādās šajā ēkā, veiksmīgu un mierīgu darbu.

J.Valdmanis pateicās visiem projekta dalībniekiem par sadarbību, atzīmējot, ka VAS ”Valsts nekustamie īpašumi” ēkas atklāšanas diena ir lieli svētki un tas it vēl viens solis cietokšņa attīstībā. J.Valdmanis uzdāvināja policijas darbiniekiem piemiņas fotoalbumu ar fotogrāfijām, kurās iemūžināts ēkas rekonstrukcijas process.

I.Ķuzis atzīmēja, ka darba vide ļoti ietekmē jebkura darbinieka darba produktivitāti, un policijas darbinieki nav izņēmums. Jaunā ēka atbilst visām mūsdienu prasībām, un I.Ķuzis cer, ka tā mudinās policijas darbiniekus pilnveidoties.

Savukārt Žanna Kulakova atzīmēja, ka cietoksnī ir kārtējie svētki – jaunās ēkas atklāšana, šis notikums liecina, ka cietoksnis atdzīvojas, par ko šoreiz paldies jāsaka Iekšlietu ministrijai. Daugavpils pilsētas dome no savas puses cenšas piesaistīt finansējumu un īstenot cietoksnī dažādus projektus, un cer arī uz valsts atbalstu, atzīmēja pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja.
Augsti stāvošie viesi pārgrieza simbolisku lentīti un visi klātesošie piedalījās ekskursijā pa ēku. Pagaidām ēka nav pilnībā aprīkota, policijas darbinieki pārvāksies uz to tuvāko divu mēnešu laikā. Pēc ceremonijā izteiktiem siltiem vārdiem un pasniegtām dāvanām nav šaubu, ka Valsts policijas darbinieki varēs komfortabli justies jaunajās telpās un vēl cītīgāk nodrošinās pilsētnieku drošību.
Jāatzīmē, ka divu administratīvo ēku rekonstrukcijas un Īslaicīgās aizturēšanas izolatora būvniecības darbi valstij izmaksāja 4,86 miljonus latu.



Написать комментарий