Nosauktas pilsētas, kur ir visdārgākais un lētākais nekustamais īpašums

foto: pammcapital.ru
foto: pammcapital.ru

Londona ir visdārgākā Eiropas pilsēta, kur viena kvadrātmetra vidējā cena ir 10 tūkstoši eiro, Parīzē viens kvadrātmetrs izmaksās vidēji 8,3 tūkstošus eiro, ziņo portāls www.utro.ua

Šeit iet runa par centrālajiem pilsētu rajoniem. Perifērijā esošajos rajonos viena kvadrātmetra cena svārstās ap 6 tūkstošiem eiro.

Šādu pētījumu publicēja Deloitte Financial Advisory Services, speciālisti pētīja 12 valstīs cenas uz nekustamo īpašumu. Trešajā vietā dārgāko nekustamo īpašumu reitingā atrodas Minhene, kur par vienu kvadrātmetru vidēji ir jāmaksā 5 tūkstoši eiro. Ap 4 tūkstošiem eiro pārdevēji par vienu kvadrātmetru prasīs Maskavā, Milānā, Romā, Marseļā.

Eksperti atzīmēja, ka sarežģītāk nopirkt nekustamo īpašumu ir Maskavā. Par 70 kvadrātmetriem vidēji cilvēkam 10 gadus jākrāj finansiālie līdzekļi. Francijā šis termiņš ir mazāks – 9,4 gadi. Savukārt Dānijā šis termiņš ir tikai divi gadi.

Pēdējo gadu laikā cenas uz nekustamo īpašumu pieauga Krievijā un Lielbritānijā par 10 %. Francijā un Beļģijā par 3%, Spānijā, Itālijā, Nīderlandē samazinājās cenas par 3,6%, 6,2% un 6,9% attiecīgi.


Написать комментарий