Vēstule redakcijai: kāpēc pilsētas valdība neizmanto internetu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv saņēma vēstuli,  kurā autors izsaka savu sašutumu par to, kā pilsētas valdība īsteno dialogu ar pilsētas iedzīvotājiem.

Lasītājs uzdot vairākus jautājumus, izsakot sašutumu par to, ka valdība necenšas vest dialogu ar iedzīvotājiem, parasti tiek veidots tikai monologs.

Tekstā turpmāk norādām vēstules tekstu un Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas Ineses Andiņas komentāru par uzdotiem jautājumiem.

Vēstule: „Gribētos dzirdēt atbildi no pilsētas valdības, kāpēc publiskā budžeta un citu jautājumu apspriešana notiek tikai personīgi? Vai kāds vēlas braukt karstumā vai brīvdienā caur visu pilsētu?

Tāda sajūta, ka tas ir izdevīgi tikai pilsētas valdībai, tā ir formalitāte, iedzīvotāju viedoklis viņus neuztrauc. Tāds secinājums ir radies tāpēc, ka valdība nevēlas izmantot internetu, kur ikkatrs var izteikt savu viedokli.

Kāpēc līdz šim laikam nav izveidota mājas lapa, kur pilsētas iedzīvotāji varētu balsot? Kāpēc nav izveidots čats publiskai apspriešanai? Kādas grūtības sagādā izveidot tāda veida mājas lapu latviešu un krievu valodā? Varbūt viņi nezina, kas ir elektroniskais paraksts? Kur ir solītais dialogs ar iedzīvotājiem, redzam tikai monologu. Kādreiz šis jautājums bija atzīts kā interesants un bija solīts, ka šis jautājums būs izskatīts, taču slinkums šajā situācijā uzvarēja, nebija pat paziņoti izskatīšanas rezultāti.

Ja atbilde būs, ka internetu lieto neliels cilvēku daudzums, tad tie ir meli: uzprasiet Dautkom cik interneta pieslēgumu viņiem ir, neskaitot mobilos telefonus.”

Komentējot vēstules tekstu, I. Andiņa atzīmēja, ka ir izveidota pašvaldības mājaslapa, ir elektroniskas pasts, kur pilsētas iedzīvotāji var uzdot jautājumus, rakstīt ierosinājumus un novēlējumus. Ja lasītājs savā vēstulē raksta par pilsētas attīstības koncepciju, tad koncepcijas teksts ir pieejams pašvaldības mājaslapā, kā arī tur var atstāt savu komentāru.

Ja runāt par ideju un aptauju apspriešanu, tad tāda veida publiskā apspriešana bija veikta pašvaldības mājaslapā, diemžēl iedzīvotāju zemas aktivitātes dēļ bija nolemts atteikties no šāda veida prakses. Pēc saņemtās vēstules I. Andiņa apsolīja, ka piedāvātās saskarsmes formas būs izskatītas.

No sevis gribētos papildināt, ka tuvākajā laikā savu darbu uzsāks jauns domes sastāvs ar jaunu vadītāju priekšgalā, gribas cerēt, ka jauns deputātu sastāvs uzklausīs iedzīvotāju viedokli.


Написать комментарий