Ameriks meklēs sabiedrotos citās partijās; sadarbotos arī ar Repšes partiju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un partijas ”Gods kalpot Rīgai” (GKR) priekšsēdētājs Andris Ameriks nākamruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās būtu gatavs sadarboties ne tikai ar ”Saskaņas centru”, bet arī ar ekspremjera Einara Repšes veidoto partiju.

Intervijā "Latvijas Avīzei" Ameriks sacīja: " SC būs mūsu galvenais partneris. Jā, esam atvērti arī citiem piedāvājumiem, jo, kā jau teicu, ir svarīgi, lai tas, ko darām Rīgā, tiktu pēc iespējas vairāk atbalstīts no Saeimas un valdības puses. Ja izveidosies Repšes partija, iespējams, varam slēgt līgumu arī ar viņiem."

Rīgas vicemērs intervijā neizslēdz iespēju, ka cīņā par varu 12. Saeimā, GKR varētu meklēt ciešākas sadarbības iespējas arī ar patlaban opozīcijā esošo Zaļo un zemnieku savienību vai veidot kopīgu sarakstu ar reģionālajām partijām no, piemēram, Liepājas un Valmieras.

"Neesam visas Latvijas, bet tikai pilsētas partija. Tāpēc principā, egoistiski sakot, mēs cīnāmies par Rīgas interesēm. Kultūrā, transporta sfērā, visās jomās. Šobrīd mūsu galvenais un pārbaudītais partneris ir SC. Bet mums būtu svarīgi saprast, kāda vēl partnerība varētu veidoties. Rīgā pārmaiņu nebūs, jo esam parakstījuši kopōgu programmu, apņēmušies četrus gadus nostrādāt, bet Latvijas mērogā - ej nu zini, kas veidosies. Mums ir labs kontaksts ar Seska kungu (Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku no Liepājas partijas - red.), ar Valmieras, Jelgavas un citiem vadītājiem," GKR nodomus ieskicējis Ameriks.

"Delfi" jau daudzkārt ziņoja, ka GKR, kas tapa pēc Latvijas Pirmās partijas/Latvijas ceļa likvidācijas, 2013. gada pašvaldību vēlēšanās startēja kopīgā sarakstā ar Rīgas mēra Nila Ušakova vadīto SC. Saraksts triumfēja Rīgas domes vēlēšanās, iegūstot 39 no kopumā sešdesmit deputātu mandātiem galvaspilsētas mērijā.


Написать комментарий