ASV homoseksuālis adoptēja savu partneri, lai maksāt mazākus nodokļus

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Vīrietis no Pensilvānijas štata nolēma adoptēt savu partneri, lai maksāt mazākus nodokļus.

Vīrietis, kuram ir 73 gadi adoptēja savu partneri (65 gadi). Vīrieši kopā nodzīvoja 45 gadus, viens no viņiem adoptēja savu partneri, lai pēc nāves varētu mantot īpašumu bez 15% liela nodokļa maksas.

Pāris dzīvo Pensilvānijas štatā, kur viendzimuma laulības ir aizliegtas. Lai izvairīties no grūtībām, tie nolēma dokumentāli mainīt savu attiecību statusu.

Vīriešiem tas neizdevās, jo jaunākā vīrieša tēvs ir dzīvs, tāpēc adopcijas process neizdevās.

Tāpēc adoptēja vecāko vīrieti. Tiesā vīrieti brīdināja, ka no adopcijas turpmāk atteikties nevarēs, gadījumā, ja štatā legalizēs viendzimuma laulības, tad tie nevarēs noslēgt laulību.

Neskatoties uz to, ka ASV Augstākā tiesa pielīdzināja viendzimuma laulības tradicionālajām, šis lēmums vēl nav apstiprināts federālajā līmenī. Dažos štatos nenoslēdz šāda veida laulības, kaut gan atzīst tās. Vairākos štatos viendzimuma laulības pārstāvjiem nav iespēju aizsargāt savu ģimeni.

Vīriešu piemērs spilgti atspoguļo, ka viendzimuma pāriem nepieciešams iziet vairākas grūtības, lai aizsargāt savas tiesības. Šeit tiek skarti arī medicīnas aprūpes jautājumi. Jau ir vairāki precedenti, kad viendzimuma pāri savu tiesību aizsardzības labad ir izmantojuši adopciju.

Atzīmēsi, ka 28.jūnijā Kalifornijā viendzimuma pāriem ļāva noslēgt laulību, jau ir reģistrētas vairākas laulības.

Kopš 2008.gada novadītā referenduma Kalifornijas normatīvo aktu bāzē bija veikti grozījumi. 2012.gadā referenduma rezultāti bija apsūdzēti.


Написать комментарий