Izvēlēts bērna zīmējums, kuru drukās uz e-taloniem

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

2013.gada beigās uz dzeltenā e-talona tiks izvietots Jāņa Valdmaņa zīmējums.

Par to, ka Jāņa zīmējums tiks izvietots uz e talona, nolēma Rīgas satiksmesinterneta mājas lapas apmeklētāji, kuri piedalījās balsošanā par sev tīkamāko bērna zīmējumu. Jāņa zīmējums saņēma 1936 balsis, bet kopumā balsošanā piedalījās 9108 interneta mājas lapas apmeklētāji. Balsošana norisinājās vienu mēnesi – no 27. maija līdz 1. jūlijam.

Kā otrais zīmējums, kuru lapas apmeklētāji vēlētos redzēt uz e-talona, ir B. Knaģes zīmējums – par to tika nobalsots 1614 reizes, bet trešajā vietā ar 1329 balsīm ir E. Fūrmanes zīmējums. Kopumā balsošana Rīgas satiksmes interneta mājas lapā bija iespējama par 17 bērnu zīmējumiem.

Rīgas satiksme šī gada 23.maijā rīkoja pasākumu 5. tramvaja depo, Brīvības ielā 191, Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas bijušajiem pacientiem, kuri ir veiksmīgi uzvarējuši vēzi. Iesākumā bērniem tika organizēta ekskursija, un tās laikā bērni aplūkoja, kādi darbi tiek veikti depo. Pēc ekskursijas bērni mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā zīmēja zīmējumus par tēmu Rīgas satiksmei 10 gadi. Bērnu zīmējumi bija apskatāmi Rīgas satiksmes interneta mājas lapā un par tiem varēja nobalsot ikviens lapas apmeklētājs.

Tradīciju reizi gadā rīkot pasākumu bērniem, kura ietvaros tiek zīmēti zīmējumi e talonam, Rīgas satiksmē turpinās jau ceturto gadu. 2010.gadā kā labāko zīmējumu interneta mājas lapas apmeklētāji atzina Vinetas Siliņas, 2011.gadā Kristofera Krūmiņa, savukārt 2012.gadā Katrīnas Vasiļjevas zīmējumu.

Dzeltenajam e talonam dizains tiek mainīts divas reizes gadā. Vienreiz uz tā tiek izvietota fotogrāfija savukārt, otro reizi uz e talons tiek apdrukāts ar bērna zīmējumu.


Написать комментарий